walk on wings, tread in air: Biadap <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Biadap
2013-01-10




Aku baru tau pasal berita ni (gambar).
Ada sindiket menipu paling terbaru. Gila legend.
Kekdahnya adelah pergi dari surau ke surau bagitau jemaah yang dorang nak masuk Islam. Gila pailang buat camtu. Chan Ho Nam pun tak sepailang ni.

Orang Islam ni pulak jenis yang mudah simpati and kesian. Nak-nak lagi bila ada saudara baru, orang susah lak tu. Kita tend to membantu sedaya yang boleh. Kadang-kadang aku rasa kita ni sometimes too excited jugak. Disebabkan seronok + kesian + simpati + perihatin, ramailah yang kat surau menderma kepada "saudara baru".

Kronologi dia panjang, Mak Aji cerita dorang ni bermula dari surau kat Puchong, then Shah Alam (kalau ikut pada ceritanya lah) sampai lah last sekali surau Al-Sobah, surau area rumah Mak Aji. Dorang sekeluarga datang ke sana Jumaat lepas 4/1. Kebetulan masa tu Mak Aji and Pak Aji datang rumah aku, so Pak Aji memang tak ke surau Al-Sobah la hari tu. Kalau tak, mesti dengan dia dia sekali menderma kat dorang ni.

Mengikut cerita jemaah surau malam tu, dorang 5 beranak ni datang ke sana bagitau nak masuk Islam. Siap la kita semua ajar mengucap segala. Jemaah Al-Sobah ni memang ramai. Mak Aji kata malam tu je collection derma dorang RM4K hanya dari surau Al-Sobah! Satu malam ompek ribu Senahhhhhh. Kau ada?

Pastu Pak Aji ada bagitau jiran dorang kat sana nama dia Uncle Kolonel (pangkat dia Kolonel, bukan nama dia Kolonel. Ko jangan nak buat lawak) ada call si emaknya (mak kepada 5 beranak ni, bukan mak Kolonel tu). Wahhh pandai bersinetron jugak okkkk. Mak dia bagitau dorang berlima now ada kat skolah pondok, blaja agama. Kalau tak salah, dorang ni bukan asal Selangor, so pondok yang dorang blaja ni somewhere out of Selangor la kot. Everytime Kolonel call mintak nak bercakap dengan Ustaz di "pondok" tu, manjang je la dia cakap takde. Kolonel ni macam dah syak ada yang tak kena. Tapi manalah kita nak sangka ada orang seberani (read : sekurang ajar) macam ni sanggup mempermainkan agama untuk kepentingan diri sendiri. Main agama orang lain lak tu. Kot ye pun kau kedana, tak payah la nak jadi barua sangat main-mainkan agama. Cilaka sangat namanya ni. Agak la kan.

Tak penah aku terfikir ada orang yang terdesak sangat sampai nak kena buat cara macam ni untuk dapat duit cara mudah. Apa pun alasan kau, kau 10 hari tak makan ke, anak kau sakit tenat ke, mempermainkan kepercayaan dan agama orang lain adelah biadap! Kalau kena belasah pun memang patut-patut sangat.


posted by aveo757 @ 11:30 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER