walk on wings, tread in air: Off to Penang <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Off to Penang
2012-10-17

Apekan daya, baju pic profile tu dah dijual....

Sedih jugak sebab this is the opportunity untuk kenalkan lagi Fleur by Mrs Him ke pembaca Dara.com tapi maybe belum masanya lagi untuk Fleur pergi ke peringkat tu. Tailor pun dah tak menang tangan, alangkan now pun tempahan untuk tahun 2012 dah ditutup. Sehelai pun aku takleh terima sebab design baru aku dah 2 bulan pending sebab nak siapkan baju-baju customer. Kalau Dara.com kreditkan online tailoring shop aku ni takut lagi tak menang tangan. Mungkin belum rezeki lagi. Tapi bila ada orang berkenan dengan baju pic profile tu, memang aku happy sangat-sangat sebab masa aku beli the kain, baik tailor, baik En Wan semua buat muka jelik. "Apa ni kaler macam ni???"
Macam darat sangat la kaler aku pilih tu.

Masa aku lukis design yang aku nak, aku sendiri tak yakin sebab baju tu macan kiut sangat dengan riben kat tepi. Macam remaja sangat lahhhh. Tak tau pulak ramai yang berminat dengan baju tu. Setakat ni, dah 5 kali tailor jahit baju yang sama. On going ada lagi satu. And semalam aku kat USM, reader datang bayar deposit untuk the same design. And semalam ada potential customer tanya if boleh buatkan design macam tu tapi kain all white for baju nikah. Alhamdulillah.

Terkilan jugak terpaksa tutup tempahan awal. Tapi memag tak dapat accept tempahan pun sebab start bulan 11-12 semuanya baju nikah and reception. Jadi banyak keje sikit nak siapkan baju-baju ni. Terlalu banyak lace and pearls nak kena jahit. Insyallah, aku tengah tunggu agen dapatkan tailor.

Ok now aku ada kat Kangaq, with Mak Aji, Pak Aji and Ibal.
Aku datang sebab keje so dorang nak ikut sekali sebab nak pi Langkawi and Padang Besaq. Layankan je la..

AES.
Aku tak perasan sebatang tiang AES pun sepanjang laluan ke Penang. Tak sure kat mana. Tapi kat Sungkai ada roadblock, tapi aku sangat yakin aku lepas.
Betul pun, memang aku lepas. Hahah.

Stop jap kat Tapah layan perut. Seperti biasa pekena nasik lemak paru goreng. Tapi paru dia ni makin lama makin keras. Herot-berot muka aku nak gigit paru tu. Ni paru tahun bila kak kau bagi aku makan ni. Keras gila! Patutnya kau bagi free polident siap-siap kat customer. Hazab nak makan paru. Ingat nak rilek-rilek makan. Tambah stress lagi ada.

Lepas USM Penang, pi USM Bertam then straight ke Kangaq.
Semalam pekena sotong goreng Mona sebab Linda tutup. Hujan ribut pun aku redah. Dulikkkkk. Janji tak kempunan makan sotong. Semalam makan empat orang, lauk ikan siakap bakor, sotong goreng 3 orang makan, kerang bakar, kailan ikan masin, tomyam = RM80 je. Gila murah.
Sampai hotel, pekena eskrim pulak empat beranak.
Pastu semua terbongkang, aku dah migrain sebab kelmarin bangkit kul 515am.

So today, aku nak pi keje, tapi hantar dorang kat jeti dulu.
Pastu petang pekena Laksa Kak Su!!!

Adiosss.

posted by aveo757 @ 7:17 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER