walk on wings, tread in air: Ada waktu-waktunya kita perlukan mekap <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ada waktu-waktunya kita perlukan mekap
2012-10-16

Bakal-bakal pengantin khasnya, kalau tengah kalut carik jurusolek untuk wedding, meh sini aku perkenalkan Sukma, dia yang mekapkan model-model kitorang. Pendapat Fidily, mekap Sukma cantik. Kitorang masing-masing sibuk kelebet page tu page ni nak see if tukang mekap pandai mekap or not sebab si Elly paling pantang tukang solek tak reti mekapkan hidung. Apa-apa dia tengok hidung dulu. Memang ada certain pengantin yang aku tengok ala kesiannya hidung dah macam Maikel Jeksen dia punya batang hidung tu nampak sangat kena lukis.

Aku pulak suka tang mata.
Kalau tukang solek tu pandai lukis mata, tu dah kira lulus dah tu (bagi aku la).
Sukma ni antara yang pandai naikkan seri mata.
Aku suka part mekap mata yang dia buat.

Ni model-model Tsugoi before and after :


 
 
Sabar...jangan main tuduh-tudohhhh. Kitorang tak tiru Fareeda.
Tudung yang model ni pakai bukan tudung kitorang, ni memang tudung dia.


So ladies, cantik tak Sukma mekap?
Aku pun terasa-rasa macam nak try sekali sentuhan Sukma. Teringin nak tengok apa dia leh buat dengan mata aku. Auww.

Model-model kitorang masa sampai rumah Elly, semua datang tanpa mekap. Tapi masih sweet.
Tu mesti ada yang nak kondem-kondem model kitorang kan? Macam aku tak tau. Memang la kurang berseri sebab takde mekap, tapi masih cantik. Bila dah apply mekap konfem lah berseri. Even Moon the photographer pun cakap keje yang paling banyak makan masa adelah meng-edit muka model. Tapi model kitorang takyah edit. Seriesly aku cakap kau, seb baik aku bukan lesbian. Kalau tak, memang dua-dua aku rogol. Budak dua orang ni cantik sangat! Kitorang dah macam amah-amah tua je bila berdiri sebelah dorang. Filla kan makcik cerewet. Pagi-pagi dah wasap "Model camne? Cun tak?". Pastu balik-balik dia tanya Radie "Cantik tak? Cantik tak?". Suami mana la yang nak mengaku ada perempuan lagi cantik dari bini dia. Terpaksa la cakap "Boleh la..".

Malam Jumaat tu masing-masing buat voting model pilihan masing-masing.
Tapi sebab kitorang 3 orang je, so macam tak meriah. Paksa laki masing-masing vote sama.
Yang En Wan "La, gamba muka je? Badan mana? Camne nak vote". Kau ingat aku jual coli ke apa yang sampai nak kena nampak badan segala.

Kitorang yang perempuan-perempuan ni tengok model-model ni alahaiiiiii kenapa kau cantik sangat niiiiii. Seb baik laki-laki kitorang tak berapa nak pandang model-model gojes ni hari tu. Cover lain agaknya. Maklom la bini semua macam naga. Tapi tak kisah la kalau kau nak curik-curik pandang, asalkan aku tak nampak. *eh mithalinya aku. PANGGG!*




Ok, kalau sesape nak try khidmat Sukma, boleh call her directly. Tu ada nombor dia. Nak tengok gamba-gamba hasil mekap, can visit her FB page (plis klik)


Services offered :

✿ Makeover 
✿Bride's Maid 
✿Dinner 
✿DayEvent 
✿Convo 
✿ModelRunway 
✿Photoshoot 
✿Engagement 
✿Pre'wedding 
✿Solemnization 
✿Wedding

Kalau berminat boleh contact dia :

Email : s.sukma@gmail.com
HP : 019-2655884

posted by aveo757 @ 8:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER