walk on wings, tread in air: Nak tau sedap ke tak.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nak tau sedap ke tak....
2012-10-05

Nuffnang Sponsored Post for 48 hours.
Please scroll down for the latest post.



Ada orang tanya Dutch Lady Chocolate Drink ni health food ke?

YES!

Sebab tu aku cakap dia bukan sahaja TASTY malah NUTRITIOUS.
TASTY of cos la sebab dia ada rasa chocolate.
NUTRITIOUS pulak sebab ia adelah sejenis minuman yang ada serbuk koko. Kau cuma kena campur air je.



 
Nutritious bukan sebarang nutritious ye….
Bukan takat kalsium and magnesium saje ada, malah ia ada Vitamin B complex and Omega 3 & 6.
Meh aku cerita sikit apa komponen B kompleks and apa jadi kalau ko lack of it.

B kompleks terdiri dari beberapa water-soluble vitamins :

  1. thiamine (B1) : salah satu simptom kekurangan thiamine adelah malaise. Haaa….kalau rasa badan asik letih kejap-kejap nak membuta, malas, cuba rajin-rajin sikit ambik vitamin B kompleks.
  1. riboflavin (B2) : migrain salah satu akibat dari kekurangan B2. Aku rasa aku kurang ni.
  1. niacin (B3) : susah nak tido juga disebabkan lack of niacin.
  1. panthotenic acid (B5) : mereka yang kekurangan B5 are likely to experience frequent upper respiratory infections dan juga penyakit letih a.k.a pomaleh!
  1. pyridoxine (B6) : sape yang kerap dapat mouth and tougue sores, anda kemungkinan kekurangan B6.

…..ada few more components B-kompleks, takkan aku nak list semua kan. Pandai-pandai la carik sendiri. Yang pastinya, kalau kau nak telan B-kompleks hari-hari mesti tak best jugak. Nak lagi yang payah makan pil macam aku, sangatlah hazab. Jadi, untuk menghentikan torture terhadap diri sendiri, apa kata kita ambik je Dutch Lady Chocolate Drink powdered formulation ni. Sedap pun ye, takde la hazab kau nak telan pil vitamin hari-hari.


 Panas


 Sejuk


Lagipun, Dutch Lady Chocolate Drink powdered formulation bukan susah sangat nak sediakan. EZYMIX la katakannnnnn. Masuk a few scoops, tuang air panas. Nak sejuk kalu, letak ice 3-4 ketul. Done.

Memandangkan ianya adelah serbuk koko asli, jadi takde masalah kalau satu family nak minum. Dia bukan chocolate drink sabit kau sedapkan tekak semata-mata. So bukan saje anak, tapi mak bapak sekali harung boleh berjemaah minum.

Aku tau mesti ada yang kata "Biar betul semua orang boleh minum?"

Tak caya, cuba rasa!

Murah pun murah.
Ala, takat RM8.00 untuk 350g, boleh berapa kali minum kan?
900g untuk RM17.90 aku rasa dah cukup murah dah.
Kalau nak ikutkan susu Rayyan minum now sama je berat dia 900g tapi bengkok membayornya. Dutch Lady Chocolate Drink Powdered Formulation pun sediakan nutrisi yang badan perlu, sedap lak tu, murah lagik! Kau nak apa lagi kan.



Bukan susah sangat nak carik.
Selected hypermarket and supermarket ada.
99 Speedmart ada.
Selected local grocery ada.
Convinient stores pun ada.
7-11 pun ada!

Mana tempat yang takde 7-11 skarang?
Ceruk mana sekalipun 7-11 paling mesti ada sebijik.
So takde sebab untuk kau kata kau tak boleh beli.

 


Kemain seronok Redza dapat minum ni everyday.
Minumlah nakkk, takpe. Seb baik murah.
Oh, btw, korang dah try game Ezymix tu ke blom?
Senang je kan main dia?


Pastu register



 Dan mula!



Caranya, korang kena siapkan hidangan berpandukan gambar-gambar yang muncul atas kepala empat beranak tu. Kalau betul resepi dan kekdahnya, dapat point.
 




90 markah.
Walaupun tak berapa terer, tapi kalau paper SPM, 90 markah ni aku dah dapat A1! Don't play-play with my 90 okeh.
 
Korang boleh main banyak-banyak kali.
Kumpul points sebanyak yang mungkin untuk menang.


posted by aveo757 @ 11:25 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER