walk on wings, tread in air: Caller HotFM yang kurang ajar <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Caller HotFM yang kurang ajar
2012-10-15


Hangin betul aku dengar call dari sorang lady pagi tadi kat HotFM.
Macam kesiyal.

Topik Hot FM today aku tak berapa sure sebab dengar pun dah half way. Tapi pasal "Hari sedunia".
So callers akan cakap la they wish ada Hari Tanpa Bercakap, Hari Boss Ikut Cakap Staff, Hari Basuh Kaki, etc... Tetiba ada betina garik call cakap dia wish ada Hari Poligami Sedunia. So DJ tanya kenapa. Rupanya pompuan ni nak kat laki orang tapi 1st wife taknak sign so dia berbulu la atas bawah. Dah bengang gamaknya member semua tak layan, maka call la HotFM dengan harapan dapat sokongan. Mentang-mentang DJ lelaki kan, so perasan mesti DJ sokong la bab-bab poligami. Pegi la mampos orang nak sokong kau kan. Lelaki ni kot lapar pepek pun takde de dia nak hadap pepek perempuan macam kau.

Dengan riangnya cakap "Kalau ada hari poligami sedunia, saya akan kawen hari tu!".
Wadefakkkk???

Bodoh gila perempuan ni. Kot ye pun bodoh, jangan lah bodoh sangat nak biar satu Malaysia tau yang kau bukan saje bodoh tapi jahat.

Tapi simpati jugak la aku dengar, Nak kena tunggu ada hari poligami sedunia baru kau dapat kawen dengan laki tu. Kau tak simpati ke? Mesti simpati okeh.
Memang takkan dapat kawen la jawabnya. Orang lain boleh je poligami. Takyah kemaruk nak tunggu hari poligami sedunai bagai. Tapi untuk perempuan yang sangat kesian macam ko ni terpaksa la berangan nak dapat hari poligami sedunia. Nampak sangatlah laki tu memang tak hadap kat ko pun. Kalau dia cinta mati kat ko, dia pedulik apa bini dia sign ke tak. Lelaki ni manusia juga. Manusia ni fitrah dia kalau dia nak seribu daya, taknak seribu dalih. Kalau laki tu nak kat ko, apa jalan sekalipun dia mesti carik janji dia dapat kawen dengan kau. But too bad, laki tu pun tak bodoh. Yang bodoh kau.

Bila DJ tu tanya balik 'Ok kalau lepas awak berkahwin, tetiba tahun berikutnya ada Hari Poligami Sedunia, and suami awak kawen lagi. Camana?'

Hambik sedebik.
Tu cara-cara DJ lelaki yang bertanya. Gamaknya kalau soalan ni dapat kat Linda Onn ke, Abby Fana ke, memang kena siang kau cukup-cukup. Konfem pastu kau makan ubat tido patblas botol. Apa punya jenis perempuan la yang kurang ajar macam ni. Kau dah la nak ambik laki orang, pastu siap perli-perli 1st wife lagi. Patut la terpaksa tekel laki orang. Yang single pun tak hingin nak buat bini.
Macam takde hati perut pulak pompuan ni aku tengok. Kau dah tau kau nak kat hak orang, buat la cara baik. Orang tu taknak sign ke apa ke, itu hak dia. Kalau kau nak, kau la kena usaha. Buat la baik dengan 1st wife ke apa ke. Ni tak. Dah la nak hak orang, dah tak dapat, nak basuh-basuh pulak. Batak.

Yang aku berbulu dengar bila dia dengan 'bijak'nya bagi statement "Lelaki ni kalau dia dah ada yang nombor dua, maknanya yang pertama tu dia tak sayang. So sign je la.."

Nak bersepai tulang rusuk aku gelakkan kebodohan perempuan ni.
Yeah rite!
Tak sayang yang pertama eh?
Kalau tak sayang, apekejadah sampai 2 tahun kau masih tunggu lagi laki tu kawen dengan kau?
Helooooooooooooooo tolong lah jangan bangang sangat wehhh. Nanti sok dapat anak pun yang bangang macam kau jugak. Laki tu tak kawen-kawen dengan kau bukan sebab 1st wife tak nak sign-sign dowh. Sebab laki tu lagi sanggup hilang kau dari hilang 1st wife. Tu pun aku nak kena bagitau ke? Boleh tak letak balik otak kau kat kepala. Lama sangat kau dudukkan kat bontot.
Mungkin betul laki tu suka kat kau jugak tapi tak semestinya dia dah taknak kat yang pertama.

Untuk kasik paham, konsep dia cenggini.
Kalau kau pegi interview mana-mana, dia akan bagi kau keputusan : LULUS, GAGAL, and KIV.

Kalau lulus, maknanya kau diterima = Diterima.
Kalau gagal, sila carik keje lain = Tak diterima.
Kalau KIV maknanya, kau layak tapi dorang ada pilihan lain. Tunggu jap eh? Kalau yang first choice tu rejek, baru kitorang ambik kau = BELUM PASTI DITERIMA.

So Lady, in your case, kau adelah KIV
Too bad, 1st choice masih lagi available and masih lagi diperlukan khidmatnya dalam banyak segi So sampai ke sudah la kau KIV.

Boleh faham?


posted by aveo757 @ 9:14 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER