walk on wings, tread in air: Dutch Lady Chocolate Drink <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Dutch Lady Chocolate Drink
2012-09-28


Nuffnang Sponsored Post for 48 hours.
Please scroll down for new entry.





Attention please!

Especially those who love chocolate drink.

Now Dutch Lady ada Dutch Lady Chocolate Drink yang sesuai diminum sekeluarga dalam bentuk milk powder! This new product is a Chocolate Drink (real cocoa powder), added with milk.

Maksudnya kat sini, Dutch Lady Chocolate Drink dah ditambah susu kat dalam siap-siap so that bila kau bancuh, takyah tambah susu dah. Semua dah siap kat dalam tu, tapi dalam bentuk powder la. Kau tinggal nak tambah air je.

Jangan risau, Dutch Lady Chocolate Drink powdered formulation walaupun ianya berbentuk tepung, tapi rasanya tetap tasty, sama nutrituos macam health food drink yang lain dan yang paling penting, ianya ezymix.

Memang EZYMIX.
Sebab everything dah siap, air je yang belum siap.
Kau kena bancuh sendiri tapi tak susah mana pun..

Kalau nak minum panas-panas, letak beberapa scoop and tuang air panas 200ml (takyah nak adjust-adjust sangat la mililiter tu, kau tuang je dalam mug. Standard mug muat air 200-210ml).

Agak-agak nak minum sejuk, letak lebih kurang 4 scoops pastu tambah air panas sikit dalam 100ml (half mug) then masukkan ice cubes 100ml (ni pun agak-agak kau je la. Rasa-rasa mug dah penuh, cukup-cukup la taruk ice. Takkan tu pun aku nak ajor kan).
Reason letak 4 scoops tu sebab nanti kalau ais tu mencair, takde la tawar hebeh je chocolate drink kau tu. Tapi kalau nak letak lebih, no hal.
Easy right?

Sebab tu la ia dipanggil EZYMIX, sebab kau cuma perlukan air panas untuk jadikan dia hot chocolate. Kalau rasa nak minum sejuk, tuang ice cubes je. Done.

Nak easy macamana lagi kan.
Dah habis easy dah ni.

Harga Dutch Lady Chocolate Drink powdered formulation ni pun reasonable :

RM8 untuk 350g (aku beli kat Speedmart dapat RM7.49)
RM17.90 untuk 900g

Walaupun ianya chocolate drink, tapi Dutch Lady Chocolate Drink powdered formulation ni masih mengekalkan the tastiness of chocolate with the goodness of milk. Dan ingredients sangatlah nutritious.

Milk (milk powder)
Real cocoa
Minyak sayuran
Vitamin B Kompleks (8 jenis vitamin B)
Kalsium, Magnesium
Protein
Omega 3 & 7


See??
Tengok ingredients pun dah boleh bayangkan how tasty, how yummy and how chocolate-y this chocolate milk. Nutritious lagi la kan, dah terang lagi bersuluh.

Sebut pasal nutritious ni, aku rasa semua dah terer apa fungsi kalsium, magnesium semua tu kan. Tapi takpelah, sebab aku pun sama jugak terer, meh aku explain. Haha. :

Of cos semua tau kalsium untuk pertumbuhan tulang and gigi. 

Omega ni pulak untuk pembelajaran. 
En Wan kalau aku sebut pasal Omega mesti dia bangga gila jadi orang Tganu. Omega ni kan banyak dalam ikan, so dia selalu kata “sebab tu la orang Tganu bijak-bijak, sebab kitorang makang budu!”

Vitamin B Kompleks ni pulak untuk tenaga.

Ok ni selingan.
Ada yang kata kalau makan vitamin B kompleks, tak perlu ambik heavy food sebab the vitamin itself dah bagi kita tenaga.

Nehi okkk.
Nehi!

Vitamin B kompleks ni fungsi dia membebaskan tenaga dari makanan.
Dah kalau kau tak makan, mana nak datang tenaganya.
Apa yang nak dibebaskan?
Bebaskan angin je la.

Aku baru je lepas tengok Wanita Hari Ini.
Tajuk, pemakanan anak-anak.
Pakar pemakanan cakap, penting untuk kita minum segelas susu setiap pagi and malam.
Pastu ada chef jemputan sekali. Chef tu cakap, pemakanan kita ni boleh diubahsuai untuk mendatangkan selera. Contohnya kalau sayur. Ramai budak susah nak makan sayur. Kalau sayur tu kita letak setonggok kat depan konfem la taknak. Kambing pun boring tengok. Tapi kalau sayur tu kita ubah suai, kita masak dengan pelbagai cara and rasa, mesti akan bangkitkan selera. Orang yang tak makan sayur pun boleh transform jadik vegetarian kalau kena dengan cara masakannya.

Sama jugak macam susu.
Sebab tu Dutch Lady produce this chocolate milk sebab ini adalah satu tarikan untuk orang minum susu. Bijak kan?
Cuba korang tengok orang Jepun.
Kenapa diorang rajin buat macam-macam bento?
Sebab tu salah satu cara membangkitkan selera makan.

Macam Redza dia taknak makan ikan lansung dulu.
So aku dah pening.
Hari-hari dia nak makan sotong and telor.
Then satu hari aku masak fishball soup. Fishball tu aku buat sendiri dari isi ikan tengiri. Aku buat bentuk bulat, bentuk leper, empat segi, ect.
Dari semenjak tu, dia dah suka makan ikan tenggiri.
So aku rasa improvisasi itu perlu.

Jadi, kalau anak-anak korang tak suka minum susu putih, try Dutch Lady Chocolate Drink powdered formulation ni. Mesti suka punya.

Korang boleh beli chocolate milk ni kat mana-mana super/hypermarkets, selected local grocery and convinient stores, selected Chinese medicine halls, 7-11 and semua 99 Speedmart outlets.

Beli ok, jangan tak beli.




Nak lagi fun, log on to Dutch Lady's Facebook and play the EZYMIX Party. Game ni, korang kena hit score yang tinggi. Kalau score tinggi, korang stand a chance to win RM50 shopping vouchers secara mingguan ATAU discount vouchers untuk beli Dutch Lady Chocolate Drink

Selain dari tu ada lagi benda lain yang korang leh grab.

“Biar Betul Truck”

Biar Betul Truck ni is an unbranded truck warna biru yang telahpun buat rondaan di sekitar high traffic areas in Klang Valley selama 2 minggu sebelum official launch Dutch Lady Chocolate Drink.

Masuk sini dan cekidaut. (

Tau truck biru ni membolehkan korang menang apa?

Limited edition Tees and iPod nanos!!

BIAR BETULLLLLLLLLLLLLLL??

Stress betul aku boleh terlepas peluang ni.

Tapi takpe….takpe…(sambil urut dada).
Fully-branded Biar Betul Truck telah di-launch 19 September, so sesape yang dah missed peluang untuk dapat hadiah dan voucher, please look out for the truck over the next few months!

posted by aveo757 @ 9:19 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER