walk on wings, tread in air: Demam :( <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Demam :(
2012-07-05
Tahun ni aku rasa aku extra busy.
But busy is good. Daripada aku melopong tak tau nak buat apa kan? Tapi tu la, bila dah terlampau busy sampai aku nak rest and tido pun bertangguh-tangguh. Dah beberapa kali dah bibik aku perasan everytime dia bawak naik teh o ke bilik, sampai naik kejung teh tu tak berminum. Terpaksa aku panaskan balik dalam microwave.

Kadang-kadang kalau aku khusyuk buat keje sampaikan aku lupa nak pasang aircond and kipas. Tau-tau keluar je bau hangit ketiak aku. Wakakaka. Puiiii.

Tapi betul, kelmarin contohnya bibik masuk bilik nak ambik baju-baju kotor dalam bakul, dia tanya "Kenapa madam duduk dalam bilik panas-panas?"
Rupanya aku tak pasang kipas and aircond. Sebenarnya aku nak pasanh tapi kepala aku asik la "Jap..jap. Sikit je lagi. Jap.." Sudahnya sampai ke petang berbahang dalam bilik.

Semalam aku demam balik. Aku ni asik sakit-sakit je. Bila jumpa dokter, dia kata badan aku terlampau penat. Tapi memang aku penat pun. Kalau ikutkan badan memang nak rehat tapi rehat pun tak guna sebab otak aku still bekerja. Gamaknya dokter tengok rekod perubatan aku asik sakit je tetiap bulan, kali ni aku dapat ubat flu kaw-kaw punya. Tak sampai 15 minit telan, terus tumbang. Ni memang betul-betul nak bagi aku rest agaknya.

3 minggu lepas aku sakit tengkuk. Memula cam biasa. Cam rasa tergeliat. Seingat aku, satu pagi tu aku nak catch appointment. The moment aku masuk dalam kereta je tetiba aku rasa tengkuk aku sakit. Sakit sampai ke bahu. Aku ingatkan tekehel sikit so aku buat dek je. Tapi terasa gak la sengal dia. Lama-lama pastu makin sakit, sampai nak toleh pun sakit. Ah sudah. Aku ni dah dok terbayang ada hantu bertenggek atas tengkuk aku. Sampai aku takut nak tengok cermin (mana la tau tetiba nampak menatang tu kat cermin), until aku gunakan kekdah "Bermesra bersama Rayyan". Aku main-main dengan Rayyan, angkut dia kehulu-hilir, kot la dia terpekik nampak 'benda' kat tengkuk aku ni kan. Tapi takde pulak. Makin terkekek-kekek ketawa lagi ada.

But seriesly, memang hantu yang aku bayangkan sebab dia punya sakit tu macam pelik. Puas la aku tampal TigerBalm Plaster, Salonpas, sapu minyak gamat segala tapi tak jalan. Sampai hari aku outstation ke utara baru-baru ni pun aku drive dalam keadaan menahan sakit.
Sampai skarang aku tak tau apa punca dia. But now dah takde. Elok dah. Alhamdulillah. Cuma nak la jugak tau apakebendanya sakit tu. Hantu ke? Cewahhh, macam berani sangat la kan. Sekali dia munculkan diri baru aku tau.

Eh, dulu member aku penah kena sakit-sakit macam ni ok? Kejap-kejap dia bangun regangkan badan and goyang-goyangkan pinggang. Until at one point dah kejap-kejap buat exercise pinggang sampai naik rimas aku tengok. Tapi dia tak mengadu sakit, cuma dia kata lenguh. Last-last pi berurut. Dia kata tok yang nak mengurut tu tak urut pun. Tok tu baca something pastu tok tu suruh balik and baca Yassin pastu baca ayat Qursi satu nafas and sapu kat satu badan.

Rupanya mak dia cakap ada kelintasan singgah and bertenggek kat pinggang dia. Aku tak tau la how benda tu bertenggek tapi aku imagine macam kita dokong budak. Tak tau macamana boleh tersangkut kat pinggang dia. Agaknya kebetulan dia and benda tu sama-sama bertembung so benda tu tersangkut kat pinggang. Macam kelakar pun ada.

Tapi bila ingat-ingat balik, what if sejenis kelintasan jugak yang bertenggek atas tengkuk aku that day? Tapi bertembung kat mana pulak? Aku masuk kereta baru terasa sakit. Adekah kelintasan tu tengah duduk kat driver seat kereta aku?

Dem.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 11:27 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER