walk on wings, tread in air: How To Follow <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


How To Follow
2012-03-02
Ok ni ada email from reader ajar korang camana nak follow blog.
Aku pun baru tau cenggini caranya.
Celik IT betul la budak-budak ni.
Syabas! Syabas!

p/s : Thank you kepada yang lain2 yang hantar tutorial, tapi aku letak satu je la ye?


Boleh refer kat bawah :


From: greatevolution
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Sunday, February 26, 2012 2:10 AM
Subject: Tutorial Follow Blog
Salam Kak Di,

Kebetulan saya baca blog Kak Di ni through Google Reader, so, rajin pulak nak buat sikit tutorial camane nak follow blog without bukak direct link. sebab ada yang tanya camane nak follow

blog Kak Di ni.

Yang ni saya assume reader tu ada blog yer..




 1- Login BLOGGER and akan di page BLOGGER DASHBOARD 


 
 2- Scroll ke bawah dan akan nampak READING LIST

3- Bawah Reading List ada Tab BLOG I'M FOLLOWING, Blogger Buzz and Blogs of Note

*** Selalunya kita memang automatik under Tab Blog I'm Following



4- Scroll bawah lagi sikit akan nampak ADD, Manage, (What is Following?) 

*** Disebabkan saya dah follow, so appear entry blog Kak Di. Ni just nak tunjuk ADD/MANAGE tab tu



5- Klik ADD, akan appear kotak Step 1: ADD BLOGS TO FOLLOW 

*** Sila isikan URL blog comatosewithbraindamage.blogspot.com di ruang disediakan

6- Step 2: Tekan NEXT dan PILIH nak follow Publicly or Anonymously (ikut sukati)

7- Settle.




 Senang kan? Lagi satu option adalah baca melalui GOOGLE READER


1. Bukak account GMAIL anda

2. Di bahagian atas ada tab +You, Search, Image and etc.

3. Pilih MORE dan klik button tu untuk drop the menu.

4. Choose READER

5. Cari SUBSCRIBE di sebelah kiri atas, dan KLIK perkataan SUBSCRIBE

6. Sila lah taip URL BLOG http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/

7. Selesai.

**** untuk gmail ni, saya masih bukak dalam old look. If yang dah tukar new look, maybe TAB kat atas tu boleh terus nampak

+You, Search, Image, READER. sila belek2 sebab yang new look saya tak berapa confirm. Tapi, cara nak add subscription semua sama.

Thank You!
--
Regards,
BeN`z

posted by aveo757 @ 10:15 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER