walk on wings, tread in air: Camne nak ikat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Camne nak ikat
2012-03-02
New bibik akan sampai esok, insyallah.

Bibik yang now, aku dah tukar permit dia kepada permit sebagai tailor.
Dia sebenarnya memang tailor pun, in fact tujuan dia ke Malaysia dulu pun sebab agen dia janjikan kejer kat butik. Dia memang tukang potong and tukang jahit kat Saudi for 25 years. Sekali, agen dia tipu. Kena jadi pembantu rumah. Kau tak tengok dia jahit dress, Jahhhhhhhh. Gojes ok!

Alhamdulillah, dah nak masuk 2 tahun ni, dia keje pun ok. Jadi bila jahitan-jahitan dia selama ni ramai yang puji and suka, jadi aku gamble ambik new bibik. Aku tak gamble letak bibik now as tailor sebab dia sememangnya ada tailoring certificate. Yang aku gamble now is the new bibik. Apa citer la bibik baru ni kang. Walaupun lepas ni bibik now akan masuk opis aku yang satu bilik diubah jadi tempat tailor bekerja, at least kat rumah ada mak mertua aku untuk monitor kerja-kerja bibik baru. Tapi seminggu dia ni aku terpaksa burnkan semua outstation trip aku sebab belum berani nak tinggalkan bibik baru kat rumah. Aku pun kena monitor dia jugak.




Hari tu aku dapat email ni.
Takde la "hari tu" sangat pun..dah sebulan lebih email ni. Sorry je, dik.

From: huzn huzn 
 To: "aveo757@yahoo.com"
Sent: Monday, January 30, 2012 10:41 AM
Subject: bibik carrier/sling

salam kak di....
saya nak request satu bende nih...
itu hari kak di ada post gambar bibik kendong rayyan dgn kain batik kan...
boleh tak kak di tolong buat satu tutorial cara2 kendong baby guna kain batik...
tak kisah la modelnya kak di ke or bibik kak di ke...
saya teringin nak belajar ikat baby cara org indonesia...hehe
anak saya ni 4 bulan...mengade dia skrg asik nak dukung je...
so teringin pulak nak feeling bibik kat rumah sdri...
sambil2 membanting tulang(buat keje rumah)...sambil2 kendong baby...hehe
thanks in advance...


Aku pernah jemur kain dengan kendong Rayyan sebijik macam kat atas ni.
Tapi yang dalam gamba ni bibik yang kendong.
Memang sebenarnya lagi best kendong bibik guna kain batik. Hahah.
Seriesly tak tipu.
Memang best. Maybe sebab kain tu pun sejuk pastu selalunya la kan, benda yang simple tu la yang paling best.

Ni aku uploadkan video cara-cara ikat kendong. Dipersilakan bibik Jamilah :



Dah paham semua?
Kalau tak paham aku letak video mak mertua aku pulak.

Kain batik kendong macam ni aku ada 2.
Satu lagi park kat Tganu, satu lagi park kat Bangi so that senang kalau balik ke dua tempat ni takyah berangkut segala kain kendong lagi dah.

Tapi kalau untuk jalan-jalan aku pakai baby sling yang cantik sikit.
Takde la nampak selekeh sangat anak aku kan.
Nak selebet maut pun bior le kat rumah je.



Ini lagi satu kekdah memandikan anak dengan lebih santai.
Masukkan air ke dalam besen universal.
Kenapa universal??
Sebab besen ni la buat basuh ayam, besen ni la buat basuh beras kalau ada kenduri, besen ni la buat tempat letak baju nak sidai. Segala-galanya besen ni la.

Ni gamba kat kampung En Wan.
Kalau balik kampung, besen ni akan jadi hak Rayyan.
Sebab dia akan mandi dalam ni.
Anak aku kalau kat rumah memang berendam je keje dia so kat kampung mana nak carik tub-tub besar kan. Besen pun jadiklahhhh. Janji kau berkubang dalam tu.
Dapat pulak kena mandi kat blakang rumah. Angin sepoi-sepoi. Pehh.

Tapi anak aku ni suka sangat main buah pelir kalau time mandi.
Asik la menggentel telo.
Menurun dari sape la ni. Haishhh.
posted by aveo757 @ 11:05 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER