walk on wings, tread in air: Satu ringgit....Dua ringgit....Tiga ringgit....Ompek ringgit.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Satu ringgit....Dua ringgit....Tiga ringgit....Ompek ringgit....
2012-03-01



Bila aku tengok muka anak-anak aku, takleh imagine kalau orang buat anak aku macam kat taska tu, habis dia bedungnya budak-budak. Kesian aku tengok seketul-seketul je sorang-sorang tido menegak. Cilakabanat betul. Umur muda-muda 20-21 tahun dah pandai nak jadi sial. Ada harapan tak merasa berlaki besok dorang ni.

Dulu sebelum dapat bibik, aku beria-ia ajak En Wan letakkan Rayyan and Redza kat taska.
Sebab aku tengok kawan aku rilek je letak anak dia kat taska takde apa pun.
Takde pulak jadik kes tercekik susu ke apa.
So aku berharap takde la jadik kes macam tu kat klorga aku.
Tapi En Wan yang mati-mati taknak.
Dia kata anak-anak dia akan dapat semua sama.
Kalau Redza dijaga bibik, Rayyan pun kena dapat benda yang sama.

Bila hari ni keluar news pasal kes taska bedung ni kat berita, En Wan toleh kat aku, angkat kening, 'Kan???'
Terpisat-pisat kejap aku nak alihkan muka ke lain.

Actually masa aku first nampak video ni kat page Emma Novianty, tapi masa tu aku view dengan BB so lembab sangat buffering-nya, so aku tak jadi nak tengok. Aku cuma tanya je apa kes. Bila dia cakap budak kena bedung, terus kensel aku nak tengok.

Aku ni sejak kes lahirkan Rayyan dulu, aku dah jadi terlampau sensitif bila masuk bab anak-anak. Macam-macam aku nampak kat NICU dulu, termasuklah anak aku. Jadi, bila nampak kes-kes macam ni aku jadi malas nak ambik tau. Tak sampai hati. Kang mak orang tu tak apa-apa, aku yang merempan kat sini.
Kot ye pun kau bengang dengan majikan, apekejadahnya kau bedung budak-budak tu kan. Baik kau bedung je kepala majikan kau tu humban dalam jamban, flush. Baru puas hati.
Ni tak.
Marah dengan majikan, tapi aniaya budak-budak kecik. Bodo! (sebut style Ustaz Azhar Idrus)
Ni kes bengang dengan majikan tapi takut nak mengamuk dengan majikan so mengamukla dengan budak kecik.
Jadiklahhhhhhhh.

Abis la pusat jagaan.
Lepas satu, satu kes jadi.
Dulu kecoh dengan tercekik susu, now kes dera pulak.
Dah la maid pun susah nak ambik skarang, macam-macam benda pelik dia mintak.
Moh le kita pakat-pakat benti keje jaga anak kat rumah.
Kalau sangap dok rumah, bukak la gerai jual nasik lemak depan gate. Senang, sambil jual sambil makan nasik lemak. Sekali jalan.
Hari-hari laki kau makan nasik lemak je la keje.
Siang dan malam nasik lemak. Eh.

Dulu kitorang lepak-lepak baring atas katil sambil borak-borak.
Pastu laki aku cerita pasal nasik lemak kat mana ntah harga 50sen.
Mana ada nasik lemak harga 50sen skarang kan.
So masa dia cerita pasal nasik lemak 50sen tu aku macam pelik la. 


Aku : 50sen?? Besar mana??

Dia : Besar mana ye....hmmmm...hmmmm.(memikirkan sesuatu)...Ha! Kalau macam ni seringgit. 
(sambil letakkan tangan kat tetek aku).


Sialpalis kan?
Gini punya gojes masak ranum singgit je???

Pastu until now kalau dia tanya aku breakfast apa pagi tadi and aku jawab nasik lemak paru, harga tiga ringgit. Dia akan reply "Tak sedap! Yang seringgit jugak sedap".

Sakit otak aku layan orang laki bersembang.
posted by aveo757 @ 2:12 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER