walk on wings, tread in air: Polyester <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Polyester
2012-02-12
Ok, ini entry khas untuk those yang dah place order untuk shawl hari tu.
Aku dah pun email korang semua earlier, and ini entry untuk aku tunjukkan camana rupanya shawl tu.

Cerita dia cenggini.
(untuk reader yang tak tau, yang tempah shawl semua dah tau)

Shawl tu dah la sampai lambat sebab cuti CNY lama sangat.
Dah la masa sampai kat KLIA sehari suntuk aku mengejar shipment.
Sabtu lepas baru dapat kat tangan,
Aku macam rasa tak yakin je dengan order kali ni sebab this time aku deal dengan sales yang lain. Selalunya aku deal dengan orang yang sama.
Dah la dari awal lagi sales ni reply pun slow pastu service lembab.

Bukak-bukak package gila babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku tengok shawl yang aku dapat semua lain.

Aku terus call HK.
Sales tu takde, aku cakap dengan Manager dia.
Manager dia check punya check rupanya budak sales dia pi bagi harga salah kat aku, that explains kenapa aku dapat shawl POLYESTER, bukan 100% SILK macam selalu.
Memang series bengang la aku kan.
Patut la masa aku mintak quote, aku macam rasa apehal harga dia murah gila?
Selama ni aku bawak masuk 100% silk, harga dia tak macam ni.
So, sales tu kata this is the new price.
Ok la kan, aku pun proceed.
Rupanya exec dia terbagi harga untuk gradient shawl polyester.
Dah nama pun polyester, sah-sah la aku takkan dapat color macam aku advertisekan tu hari sebab yang aku advertise tu memang shawl silk.

Sales Manager dia kata, silk shawl tu memang ada cuma harga dia dah lain.
Harga 100% silk shawl seperti dalam entry SHAWL 4 (klik THE SHOP kat side bar belah kanan ni) sebenarnya adelah RM85.
Aku pok pek pok pek pok pek kat dia, last-last dia bagi RM72.

So, aku dah pun email semua buyer hari tu if they want to proceed with the silk shawl (seperti dalam gambar yang dulu), they can proceed. Just email aku kat aveo757@yahoo.com cakap nak proceed. Takyah bayar the balance dulu sampai shawl dapat kat tangan aku.

Tapi ada yang nak tengok dulu cemana rupanya polyester shawl yang aku dapat ni.
Not bad sebenarnya the color and material, sepadan la dengan harga RM39 tu.
Cuma sebab selama ni biasa bawak masuk silk, so bila dapat polyester agak mengada-ngada jugak la diri ini dok men-comparekan the kualiti dengan silk.
Tapi bila aku try pakai today, rasa ok je.
Cuma kaler dia je la yang lain dengan yang silk punya.

So, sila tenung-tenungkan shawl-shawl yang aku snap kat bawah ni.
Abaikan la muka-muka aku tu.
Ujung-ujung muka aku dah naik berlengas and senyum pun senget je.
Barulah aku tau betapa penatnya jadi model.
Sampai nak senyum pun dah tak reti.

Kalau nak proceed dengan shawl-shawl ni, email aku yang mana satu korang berkenan untuk replace.
Kalau nak proceed dengan silk shawl tu, tolong email aku jugak sebab aku perlu confirmation siapa yang nak, siapa yang taknak, siapa yang nak di-refund.



1. Orange/dark yellow
2. Peach/cream
3. Green
4. Blue



1. Grey/black
2. Shocking pink
3. Purple
4. Brown



1. Soft pink
2. Orange/white




Gambar-gambar kecik ni aku saje letak untuk korang tengok kedudukan shawl dari sudut yang berlainan.
(gila banyak aku tersengih depan kamera)


I'm waiting for your respond.


p/s : Kalau ada yang dulu tak book tapi nak beli shawl-shawl ni, can email me also.
posted by aveo757 @ 2:49 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER