walk on wings, tread in air: Blouse <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Blouse
2012-01-10
 Fleur by Mrs Him. 
Jangan tanya saper Mrs Him. Aku pun tak sure kenapa aku letak Mrs Him.


Actually serba salah aku bila ada reader yang tanya baju yang aku buat (tailoring shop) tu baju muslimah ke tak. Of cos orang akan bajet aku buat baju muslimah la kan sebab aku bertudung.

Nak kata muslimah sangat tu tak la, tapi baju tu boleh dipakai oleh yang bertudung.
Kalau yang berlengan pendek pakailah inner.
Kalau jarang, pakailah tube (bagi yang tak bertudung).

Setakat ni, tailoring bisnes aku cuma guna material silk and chiffon.
Jadinya inner and lining adelah perlu :). Kalau taknak pakai inner pun bolehhhhhhh.
Kualiti jahitan - dijamin sebab tailor aku memang from butik.






BLUE (SOLD)
Material : Japanese lining






GREEN
Material : Japanese lining







GREY
Material : Japanese lining


Skirt tak jual eh.
Skirt tu aku masih nak pakai lagi.

Size adelah fix, sebab aku buat tailor-made, bukan garment style.
Jadi tiada saiz M, L, apetah XS.

Untuk blouse-blouse kat atas, saiz baju adelah :

Pinggang : 38 inch
Labuh : 24.5 inch
Dada : 34 inch

Kalau korang rasa pinggang korang 27, 28, 30 or 32 maknanya boleh la masuk baju tu sebab baju tu sebenarnya loose, aku memang tak buat baju ketat-ketat, tapi ada tali untuk korang ikat kat belakang. Ikut la kalau nak nampak bentuk badan, ketat la kuat sikit, kalau nak loose, ikat longgar je. Aku punya aku dah cop siang-siang kaler yellow. Hehe..

Price : RM118 with transport.

Baju ni takde buat2 lagi dah pasni ye, sebab lepas produce je, aku terus suruh tailor buang pola dia bagi memastikan sentiasa ada design baru. Sape cepat, dia punya.


Email : aveo757@yahoo.com
posted by aveo757 @ 6:05 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER