walk on wings, tread in air: Berlagak! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Berlagak!
2012-01-15
Hari ni aku betul-betul blow tahap gila babi!!!!

Hari tu kan aku ada blog pasal tailor yang aku try tu, yang akak yang aku ingat nak test dia boleh jadi tailor aku ke tak.

Hari ni akak tu betul-betul dah buat aku blow cuma aku belum hilang akal lagi nak maki dia. Tapi aku rasa kalau aku berdepan dengan dia semalam mau gate rumah dia aku terajang dah. Kawan aku yang gila penyabar tu pun dah sms aku siap maki-maki akak tu lagi sebab dia bengang sangat, inikan aku yang terang-terang takde kesabaran.

Akak ni, masa aku cakap kat dia, aku nak cari new tailor secara tetap just untuk jahit baju kurung. Dia kata dia boleh jahit blouse.
Oh, that's even better lah kan?
Takde la aku mengharap dengan tailor yang ada je now untuk buat blouse, boleh la tailor aku ni start buat dress ke apa ke, at least ada orang lain boleh jahit blouse jugak kan?
So, aku bagi la dia peluang jahit.

Dia janji sebulan siap.
Wah, tak agak-agak kan.
Sebulan siap untuk 13 blouse and 7 baju kurung.
Blouse pulak bukan yang style muslimah punya tu, aku bagi design ada ropol, ada kedut and ribbon segala.
But since kau kata mid Jan aku leh ambik, memang aku tuntut la kan.

So tadi kawan aku tolong ambikkan.
Mula-mula dia kata Jumaat boleh ambik. Akak tu kan sub-kan baju-baju tu kat kawan dia, so dia kata Jumaat perang baru boleh datang ambik kat rumah dia.
Ok, fine.

Jumaat pagi tu aku dah sms ingatkan dia yang kawan aku nak pi collect baju/kain tak siap kat rumah dia petang tu. Dia reply aku "Sebenarnya akak ni malu nak bagitau Diana. Takpelah, nanti akak bagitau".

Ok, aku cuak.
Tapi takpe. Rileks dulu.

Jumaat petang, kawan aku cakap dia tak jadi nak ambik, maybe weekend.
Aku cakap takpelah, akak tu pun tak reply aku berapa aku kena bayar.
Kalau dia dah reply nanti baru senang kawan aku nak readykan duit.
Tapi akak tu tak sms aku pun.
Sabtu pun senyap, takde sms.
Tadi tengahari, kawan aku call cakap akak tu kata takleh datang ambik today sebab dia demam.

Aku call akak tu :


Aku : Kak, kawan saya kata akak demam. Tapi saya cuma mintak dia collect baju je. Baju dah ada kan? Akak masuk dalam plastik gantung kat gate pun takpe.


Akak : Akak demam, dah 3 hari dah akak demam.


(3 hari demam ok? Padahal Jumaat hari tu dia tak cakap apa pun bila aku ingatkan dia kawan aku nak datang ambik)


Aku : Ye kak. Say tu akak demam. Kawan saya bagitau dah. Tapi kawan saya tu nak balik KL esok pagi sebab dia ada meeting kat Putrajaya, jadi dia kena ambik hari ni jugak. Jumaat hari tu dia tak sempat.


Akak : La, akak kan demam.


(Ok aku dah start pelik time ni)


Aku : Macam ni la kak. Baju tu memang dah ada kat rumah akak Jumaat lepas kan? So, akak just bagi je kat dia. Ataupun akak letak je la kat gate.


Akak : Ishh. Awak ni tak paham ke? Akak ni demam!

Aku : Akak demam ni ada kat hospital ke apa? (aku dah start tinggi dah masa ni)
Kat rumah kan? Saya bukan suruh akak hantar, akak just tunggu kat rumah. Dia datang ambik. Akak tak payah buat apa-apa. Dia nak datam ambik saje. Baju dah ada kan? Ke takde? Apa sebenarnya jadi kat kain-kain saya ni?

Akak : Memang laaaa. Tapi, akak sekarang demam.


Aku : Kawan saya dah nak balik ke KL kak. Akak pun janji dengan saya mid Jan boleh ambik. Skarang ni saya dah tak kisah baju tu siap ke tak, skarang ni saya nak ambik balik kain-kain saya kalau betul baju tak siap.

Akak : Kain-kain awak tu bukannya akak nak buat apa pun. Nanti akak bagi la.


Aku : Kak, masalahnya skarang, saya ni mengejar masa. Akak yang janji dah boleh ambik. Sekarang ni akak macam taknak kasik pulak.

Akak : Akak dah bagitau dia lagi sejam nanti akak sms bagitau boleh ambik ke tak.


(gila ke apa akak ni?? Nak sms untuk bagitau boleh ambik ke tak??? Ni kain saper ni? Kain aku ke, kain dia?)


Aku : Masalahnya skarang ni akak bagi dia ambik ke tak?


Akak : Akak tak pasti lagi.


Dem!!
Bahabi betul la.
Memang time ni aku dah rasa akak ni macam ada sorokkan sumthing.

Apa kejadah kau ambik masa lagi sejam just untuk sms boleh ambik ke tak.
Lain la kalu cakap 'lagi sejam datang'.
Pelik tak??
Seolah-olah dia ambik masa sejam tu nak carik balik kain-kain aku yang sebenarnya kain-kain tu takde pun kat rumah dia. Or maybe ada benda yang dia sorokkan dari aku so masa sejam tu dia perlukan untuk dia fikir balik apa nak cakap kat aku.


Aku : Kak, saya ni berbisnes. Saya kejar masa. Saya dah bagi akak masa, kita pun dah setuju dalm masa sebulan saya ambik balik baju-baju saya.


Akak : Ye la, akak tau la awak bisnes. Tapi takkan tak boleh nak pikir orang tengah sakit ke, apa ke. Akak ni dah 3 hari tak bangun. Anak-anak pun tak tau apa cerita ni.

Aku : Ok. Kawan saya esok kena keluar pagi. Saya akan suruh dia ambik kat rumah akak dalam pukul 8.30am macam tu. Itu final.


Akak : Akak takde. Akak pi hanta anak sekolah.


BINGO!


Aku : Ohh, esok akak dah boleh bangun ke? Dah boleh drive?


Terus dia bengang dengan aku and start tengking-tengking aku.
Dah macam meroyan.
Tapi dari cara dia menegking tu aku tau dah dia sebenarnya malu sebab kantoi menipu dengan aku. So bila dia rasa dia macam dah takde idea nak menipu tu terus la marah.


Akak : Susah betul la bercakap dengan orang KL ni. Tak paham bahasa!


Aku : Kak, orang KL bukan tak paham bahasa. Orang KL cuma tak reti buat keje sambil lewa ni semua. Orang KL takde masa nak layan orang suka dolak-dalih.


Terus dia letak phone.

Aik??
Marah ke????

Yang best tu kan, elok je pastu kawan aku call dia balik tanya pasal nak ambik baju-baju, dia kata laki dia hantar jap lagi. Tapi tunggu kat satu tempat lain.

Laaaaaaaaaaaaaaaa.
Boleh pulak suruh laki.
Daripada suruh laki kau keluar hantar, apa masalahnya kau lakibini tunggu ke kat rumah biar kawan aku pi ambik je?
Bodoh tak?

Mesti ada sebab kan?

Bila kawan aku tunggu kau tempat yang dia janji tu, pastu dia call tukar tempat lain pulak. Bila kawan aku dah sampai kat tempat lain tu, dia call tunggu tempat lain pulak. Eh macam sial babi gila akak ni.

Masa ni aku dah cakap kat kawan aku dah la balik la. Aku anggap bukan rezeki aku je la. Aku dah malas nak layan orang macam ni. Orang kalau saiko memang kau kena jadi saiko jugak untuk handle dia. So aku malas.
Tapi kawan aku ni jenis very firm.
Dia kata biar dia yang pressure akak tu sampai akak tu giveup.

Last-last dapat gak, alhamdulillah.
Laki dia hantar.
Seperti yang dijangka, macamana aku hantar kain tu, macam tu la dia pulangkan balik.
Aku dah agak dah, orang macam ni cakap je lebat, keje memang tak jalan punya.
Sebab tu dia berdolak-dalik, sebab dia menipu and takut.

Aku kalau ikut hati setan memang aku letak no telifon akak tu ni kat sini.
Berlagak macam bagus, padahalll.
Tapi takyah la kot aku letak kat sini, biar jadi pengajaran kat aku la.
Aku ni ingatkan nak bagi dia peluang, sebab dia advertise diri dia kat kat internet boleh ambik upah jahit. Tengok keadaan dia pun, aku rasa dia bukan orang senang. Jadi aku pun beranikan diri bagi peluang tu kat dia. Tak cuba tak tau.
Sekali dah cuba ha kauuuuuu.
No wonder la kau tak senang-senang.
Buat perangai macam ni. Dah la menipu, berlagak lak tu.
Lantak kau la, life kau.
posted by aveo757 @ 10:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER