walk on wings, tread in air: Thalgo <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Thalgo
2011-12-03
Now kan aku tengah try Thalgo product.
Product ni dari France. Dah over 40yrs in the market tapi rasanya kat Malaysia mungkin still baru, or maybe disebabkan it's a bit pricey, and outlet pun terhad, jadi kita tak aware sangat. Product ni berasaskan natural resources dari laut. Ocean derived gitu.


Someone introduce kat aku product ni and she even bagi aku trial pack untuk aku try.
Aku dah try seminggu, tapi aku belum guna lagi cleansing milk dia sebab aku belasah guna pencuci muka yang sedia ada. Dalam seminggu ni aku stop pakai cream, serum, and toner lain, and start guna Thalgo. Tapi trial set yang dia bagi ni cuma cleansing milk, toner, face cream and mask. Aku guna toner and face cream dulu.

Memula cuak jugak.
Aku ni asik la bertukar product.
Tapi alhamdulillah takde apa-apa berlaku kat muka. Kekal hitam seperti dulu.

Product ni tak oily.
Sape dulu yang tanya if Olay oily ke tak, aku ada cakap aku tak advice yang bermuka oily pakai Olay sebab Olay ni mosturise sikit cream and serum dia. So, kalau sesiapa yang concern muka dia oily, korang boleh try Thalgo.

Bau dia best. Tak tengik. Memang bau ala-ala perfume France gitu.
Toner diaok je, biasa.
But face cream dia sangat best!
Cepat and cantik je meresap dalam pipi aku.
Setakat ni aku belum nampak apa-apa perubahan yang ketara sangat kat muka cuma aku rasa face cream dia ni halang muka aku jadi berminyak. Sebab bila aku pakai the cream and apply powder, at least setengah hari even aku keluar ke mana-mana, aku tak payah apply powder lagi sebab muka tak berpeluh.

But aku macam ada spot satu perubahan tapi tak pasti lagi. Kalau betul perubahan tu berlaku, aku dengan sukahatinya update kat blog. Yang tu kita tungguuuuuuuuuu...


Kat Malaysia ni ada a few outlets Thalgo.
Tapi hanya satu salon saje yang come out with trial pack.
Korang boleh ke Salon Syarafaces or go here : http://rangetechresources.blogspot.com.

Aku tak sure trial pack offer tu until bila but they are offering trial pack at RM259 (Retail price: RM330).

STARTER PACK (Cleanser + Toner + Moisturizer)


1. Pure Freshness Cleansing Milk 250ml
2. Pure Freshness Tonic Lotion 250ml
3. Energizing Vitality Cream (3 sachets)


Toner


Cleanser


Face mask and cream

Syarafaces ni adelah also salon kecantikkan.
Dorang memang gunakan Thalgo untuk buat facial service.
Harga memang macam kosmetik-kosmetik kat kaunter tapi kalau hasil dia memuaskan apa salahnya beli. Ala-ala pelaburan gitu.

Kasik aku try for one more week and aku akan update lagi.
Kalau nak tau lebih lanjut pasal other product range Thalgo or nak buat facial appointment ke, can go to Syarafaces. Kat link tu ada contact number semua.
posted by aveo757 @ 4:08 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER