walk on wings, tread in air: Pernah tak korang rasa lenguh-lenguh kat kaki sampai takleh tido sebab kaki tu macam nak kena diurut je? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Pernah tak korang rasa lenguh-lenguh kat kaki sampai takleh tido sebab kaki tu macam nak kena diurut je?
2011-12-16
Ini advertorial. Entry baru kat bawah.


Hari tu ada reader tanya pasal Tiger Balm Plaster yang aku guna tu. Dia beli plaster tu tapi tak jumpa mana additional adhesivenya. Masa aku mula-mula beli pun aku tercarik-carik mana addiotional adhesivenya. Sebenarnya untuk orang yang observance memang dah boleh nampak. Tapi untuk orang yang ignorance macam aku, manjang je tak nampak. Additional adhesive tu macam ni :


Additional adhesive tu bukan kat dalam pack plaster tu, tapi kat luar.
And kalau korang jenis macam aku, memang korang buang terus the additional adhesive sebab ko akan ingat kertas tu just a normal instruction note. Sebenarnya belakang instruction tu la additional adhesive dia.

Cara nak guna tu adelah, mula-mula ko tepekkan plaster kat area yang korang nak. Pastu on top of that plaster, ko tepekkan the additional adhesive. Kiranya dia akan jadi double plaster. Tapi sebenarnya kalau taknak guna additional adhesive tu pun takpe sebab that Tiger Balm plaster alone dah kuat dah.



Ni adelah bukti benda-benda ni wajib ada dalam mini first aid kit aku, yang aku akan bawak kemana-mana. Ubat selsema, ubat allergi, ubat migrain, panadol, ubat tahan sakit, minyak angin, ubat titis mata, ubat ulser, plaster luka and not to forget Tiger Balm Plaster.

Macam berpenyakit sangat aku ni gayanya.
Tapi percayalah, benda-benda ni memang come in handy.
Dah 2 kali aku beli Tiger Balm Plaster ni sebab aku rasa memang best.
This time around, aku just beli yang WARM punya.
Sebab aku suka panas-panas.
Kalau En Wan suka yang COOL.
Tapi function dia sama, takde beza. So takyah risau.

Korang pernah tak rasa lenguh kaki sampai susah nak tido?
Kalau ada, cuba pakai Tiger Balm Plaster ni.
Malam bila ntah, payah gila aku nak tido sebab kaki lenguh. Nak suruh En Wan urutkan memang takde la. Menyampah gila aku kalau dia urut. Macam nak tertanggal sendi aku semua. So, aku teringatkan dulu aku pernah pakai Tiger Balm Plaster ni as "tungku" time peranakkan aku jatuh dulu. That malam, aku letakkan kat area lutut and peha aku, settle! Terus lega.


Dulu memang aku guna Salonplas je. Tapi bila dah try Tiger Balm Plaster, aku lebih suka yang ni. First, sebab plaster Tiger Balm ni lagi besar. Salonplas punya plaster kecik je. Tak caya gi beli. Pastu Tiger Balm Plaster ni ada hydrogel, Salonplas tu macam koyok tu je. Berangin memang berangin. Of course kena berangin kalau tak apa fungsinya dia producekan plaster tu kan, tapi feeling tu berbeza. Cuba korang beli Tiger Balm Plaster ni. Dia ada kat all key pharmacies. Watson ada, Guardian ada. Harga cuma RM6.80 (pek besar), RM5.20 (pek kecil). Setiap pek, ada 2 plaster.

Try and bagi feedback.
posted by aveo757 @ 6:54 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER