walk on wings, tread in air: Konfidenlah berpada-pada <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Konfidenlah berpada-pada
2011-12-18
Redza dah tak pelat now. Tapi dia ni 'too proud' untuk tanya kat orang lain something yang dia tak sure. Dia rather find out sendiri benda yang dia tak sure tu, nama dia nak tanya orang memang takde la. Ini salah satu trait yang diwarisi dari bapaknya. En Wan memang macam ni. Memang menyakitkan hati aku. Dia kan selalu kalau ada benda dia tak sure, kalau dia tak dapat carik information pasal bendalah yang dia nak tu, memang aku la mangsanya. Nak lagi kalau time nak carik tempat (dulu la, seblom ada GPS). Nama dia nak benti tanya orang tu memang jangan harap. Dia lagi sanggip berpusing lima nam round dari turun tanya orang. Segan katanya. Kalau segan tapi diam takpe, ni kang dia segan nak tanya tapi protes bawak kereta laju-laju. Aku pun tak paham ala motif. Orang kalau dah sesat tu bawak slow-slow kan. Ohhhhhhhh, dia tak. Selagi aku tak offer diri turun tanya orang tepi jalan selagi tu la dia speed. Tebiat.

Dan skarang aku nampak gene-gene ketebiatan tu turun kat Redza.
Redza ni aku suruh mintak tisu kat mamak pun segan. Rela dia kangkangkan jari dia yang berminyak makan roti canai tu dari mintak tisu. Pernah satu kali tu dia ngan En Wan pergi mana ntah, depan dorang ada sorang laki berdiri. Tetiba laki tu panggil nama anak dia, yang si Redza tetiba menyorok belakang En Wan. Aku tak paham konsep apa ni?? Ape motif kau nak menyorok ntah.

Dua tiga hari ni Redza berani sebut new words.
Tapi aku pun ambik masa a few seconds jugak ka nak pahamkan apa sebenarnya yang dia cakap. Aku kagum la dengan kekonfidenan dia. Aku pun tak sekonfiden ni time kecik dulu.

'Ma, boleh bukak TV tak, Ma? Kat luar blom hujan lagi, baru menung'

'Ija tak suka la pakai selimut ni, dia licin. Ija nak pakai kain selingkat papa lah'

'Ma, papa suruh Ija mintak kat mama ekreshner, papa nak spray kat bawah'


Walaupun dia sebut airfreshner as ekreshner, tapi at least dia lagi better la dari aku. Aku dulu dah darjah lima baru aku aku airfreshner tu pewangi/penyegar rumah. Mati-mati aku ingat airfreshner tu cooler. Sebab dulu aku pikir-pikir airconditioner tu aircond kat dinding. Air freshner ni apa pulak? Ohhh, airfreshner ni cooler la kot sebab cooler tu dia tak beraircond sangat, dia takat nak bagi fresh udara je.

Konfiden kan aku?

posted by aveo757 @ 12:43 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER