walk on wings, tread in air: Sebutan saje yang old skool <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Sebutan saje yang old skool
2011-12-18
En Wan selalu senyum-senyum bila aku sebut some words yang bagi dia outdated gila, orang tak pakai dah.

Contohnya, bila nak tido aku akan spray bilik.
Tapi aku akan sebut 'Bang, mana PAM nyamuk?'
Memula kawen dulu lagi la kesiyalnya. Aku dalam toilet, bila aku keluar nampak dia dah tepuk-tepuk bantal nak tido.

Aku : Dah pam?

En Wan : Belum.

Aku : La, ingatkan tadi abang dah pam.

En Wan : Eh, apa ni pam-pam? Abang tak suka la Di sebut macam tu. Orang laki je suka sebut macam tu.

Aku : La apesal pulak? Kat rumah ni semua sebut pam nyamuk.

En Wan : (Diam. Pastu gelak sorang-sorang)

Mesti memula dia macam terkujat jap bila membayangkan makbapak mertua dia selamba sebut pam-mengepam depan anak-anak. Ceh!

Aku mintak Ridsect okkkkk. Ridsect!

By the way, apa yang pelik dengan sebutan PAM NYAMUK?
Spray tu bukan guna teknik mengepam jugak ke?

Lagi satu, perfume.
Dulu, aku sebut MINYAK WANGI.
Never sebut perfume.
Baru 2 tahun lepas aku blaja-blaja sebut perfume. Konon nampak style la.

Exbf aku dulu pernah tersembur nasik bila aku sebut word HARUM SANGAT.
Dia kata aku banyak tengok iklan sabun basuh Trojan sebab tu aku sebut HARUMMMMMMM.
Dia suruh aku blaja guna word WANGI sebab dia caka HARUM tu kampung. Macam cibai je mamat tu padahal alamat rumah kau sah-sah ada word Kampung bla bla bla....ceh pirahhhhhhh! Tuii.

And a fren selalu gelakkan aku bila until now aku suka gunakan perkataan 'MAKA'.
Contoh kalau bersembang aku cakap 'Sebab dia tak sihat lah maka I replace'.
Ada masalah?
Ye ada. Kelakar. Aku tau.
So na sebut apa?
'Sebab dia tak sihat JADI SEBAB TU I replace'.......sama je kan??

Tapi kan yang kelakar tu, kawan aku yang selalu gelakkan aku sebut MAKA ni lagi laaaaa tahap konfiden tak boleh bla. Aku tak pernah jumpa orang sekonfiden dia melankan dia!

Aku takkan lupa dia bagitau aku 'Eh, I ada belikan u Reshmonu'.

Dia sebenarnya maksudkan PASHMINA.

Konfiden gila kan?

posted by aveo757 @ 1:16 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER