walk on wings, tread in air: Kawen Part 2 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kawen Part 2
2011-12-03
Hari tu aku cerita pasal kawan aku yang kena cerai tu kan?
Actually belum cerai lagi tapi memang dah macam takleh selamatkan je.
Biasa la kan, kalau orang dah taknak tu dia akan keluarkan 1001 alasan untuk TAKNAK berbaik. Kalau nak berbaik boleh aje sebenarnya. Tapi sebab kau dah taknak kan.

Baru-baru ni kawan aku cakap keluarga lelaki dah start masuk campur.
Tapi aku tak terperanjat kalau keluarga lelaki kecoh sebab selalunya orang yang bersalah ni memang dia akan dulu-duluan mintak suaka politik kat orang lain. Kawan aku rilek je tak apa-apa, dia dah dulu-dulu cerita masalah dia kat orang lain. Bukan apa, saje nak mintak belas and sokongan sebab dia tau dia salah. Nak harap membela diri sendiri konfem kalah. Terpaksa la jaja cerita burukkan kawan aku pulak. Nampak sangat taknak selamatkan rumahtangga. Entah apa la yang dia gebang ngan keluarga dia tetiba adik-beradik ipar rajin sms kawan aku mintak pulangkan balik itu ini.

Kelakar gila eh?
Kau pulak yang susah-payah suruh orang tu jangan ambik itu, tinggalkan ini, pulangkan itu.
Bukan ke adik/abang kau tu kayaaaaaaaaaaa.
Gaji besarrrrrrrrrr.
Pakai keta besarrrrrrrr.
Mampu beli rumahhhhhhhhh.
Apa adehal takat barang 2-3 bijik kawan aku nak bawak keluar?
Kau ada share ke?

Kawan aku cakap kakak ipar dia telefon rumah parents kawan aku ni and warn bukan saje dia but makbapak kawan aku ni sekali (apa kaitan ntah) suruh kawan pulang balik baju-baju anak sebab dorang akan nilaikan semula baju mana yang kawan aku boleh bawak. Kononnya abang dorang yang banyak belikan baju untuk anak tu, kan kawan aku tak keje.

Gila lawak eh?
Kang kalau aku cop jahiliah tau pulak marah.
Tapi memang iye pun.
Baju anak pun nak berkira ke?
Tu dah memang tanggungjawab adik/abang kau untuk belikan baju anak dia.
Kau nak mintak balik baju budak kecik tu nak buat apa? Kau nak pakai?
Ke nak bagi anak-anak kau pulak pakai?
Takkan orang kaya nak pakai bekas-bekas orang kottttttttt.

Tapi kawan aku ni dah bijak dah. Dah kena tinggal baru kau nak bijak. Dari dulu aku ajar kau tak ikut. Kawan aku cakap dia tak tau mana datang keberanian tu, tetiba je dia reply "Mintak maaf kak. Ain (bukan nama sebenar) nak cepat keluar dari rumah jadi Ain kaut je semua baju yang ada dalam almari. Tapi takpe kak, Ain dah asingkan mana satu baju yang Ain beli, mana satu yang abang (laki dia) beli. Yang abang beli semua Ain dah bungkus letak tepi tong sampah depan rumah. Meh la datang ambik. Lori sampah belum datang lagi".

Wahhhhhh kah kah kahhhhh.
Tak sia-sia aku jadi kawan kau.

Kesian pulak aku tengok adik-beradik ipar kawan aku ni. Nak rampas harta, memang kawan aku dah takde harta, rampas baju anak pun jadik laaa.
Spender kawan aku taknak ke?
Oh lupa pulak kau mana muat pakai g-string.
Kau muat pakai grandma's panties je.

Tapi heran kan?
Selalunya kalau jadi pergaduhan couple-couple or suami isteri mesti ada je pelakon-pelakon extra. Dah la extra, over acting lak tu. Lebih sudu dari kuah. Padahal dia takde sangkut-paut pun. Tapi mesti dorang yang emo lebih. Ujung-ujung kau yang darah tinggi. Kesian.

Mak mertua kawan aku ni lagi la. Ala-ala Mak Dara zaman P Ramlee okkk.
Kawan aku cakap mak mertua dia ni dari sejak retak menanti belah dulu (tapi masa tu still duduk sama), jadi mem besar dalam rumah tu everytime dia datang rumah anak dia. Suka-suki arah itu ini. Yang kawan aku ni pun bangang jugak, konon mak mertua, hormat. Apa mak mertua suruh kena buat jangan ada bantahan sebab mak mertua dia tak biasa orang say NO kat dia. So??????
Ada aku kesah kau tak boleh dengar NO dari orang lain?
Kau tak biasa dengar orang cakap NO kat kau?
Ha meh sini aku bagi kau dengar apa itu NO!

Dulu kawan aku pernah cerita mak mertua dia tak kasik kawan aku ni basuh baju-baju dalam dia (dia = mak mertua) guna mesin. Baju dalam kena basuh guna tangan. Nanti rosak. Alaaa...tetek kau bukan mampat punnnnnn. Pakai tak pakai takde beza. Kahhhh!!

Kawan aku ni pun basuh la baju dalam mak mertua guna tangan padahal baju dalam dia sendiri dia campak lam mesin je. Ngada-ngada je orang tua ni. Bukan apa tu, saje je nak test temperature kawan aku.
Nasib kau baikla dapat menantu macam kawan aku tu.
Kalau anak kau dapat aku, memang tau la apa aku nak buat.
Aku bagi kau 2 pilihan je. Samada kau nak pakai bra or taknak pakai bra.
Kalau kau nak merasa pakai bra, kau ikut je cara aku basuh baju.
Kalau taknak, baik kau diam. Kang ilangkan berus bra guna tangan, tak pasal dengan tetek-tetek kau sekali aku beruskan.

Kawan aku masak apa pun serba tak kena.
Anak laki dia suka kalau dia masak macam ni, anak laki dia suka kalau dia masak macam ni.
Kau je la masak kalau camtu.
Orang kalau banyak bunyik ni selalunya pandai cakap je, kalau betul dia tak serasi dengan masakan menantu dia, lama dah dia masak sendiri. Ini tak. Manjang je tak serasi tekak tak serasi tekak tapi habis.

Now kawan aku dah tinggal rumah parents dia, and tunggu keputusan mahkamah je.
Dia pun dah tak kisah apa nak jadi.
Tak tau kenapa kali ni aku tak rasa nak mendoakan dia kembali baik dengan suami dia.
Dulu aku beria-ia nasihat mintak dia sabar sabar sabar.
Aku rasa dia dah cukup lama bersabar kot. Tak berbaloi sabar untuk laki macam tu.


Sent from my iPad

posted by aveo757 @ 8:30 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER