walk on wings, tread in air: Dem! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Dem!
2011-12-04
Ini entry random sebab aku dah mem-dem-kan sesuatu. Aku klik ALL and tertekan button DELETE untuk 3 entry terakhir (Thalgo, Kawen and Test) gara-gara tak guna mouse. Memang siapalis betul. Aku ni memang lembab sikit kalau tak guna mouse, tangan aku macam menggigil-gigil sikit jadinya.

Kalau ada yang nak hantar balik komen, silakan. Tapi aku nak reply balik a few comments yang aku rasa aku perlu bagi respond :

1. Thalgo : memang ada a few oulets kat Malaysia ni, tapi Syarafaces ada buat promotion and harga dia lebih murah. So boleh ke Syarafaces untuk beli starter pack (sorry, aku tulis TRIAL PACK kat entry Thalgo). Ada reader yang comment kalau beli terus kat France jauh lagi murah. Boleh tak anyone yang ada kat France checkkan price utk 4 barang yang aku guna tu?

2. Test : aku tak janji how cepat aku boleh buat the test sebab 5-6 ni aku ada benda nak attend. Extraction kejap je bolwh buat tapi sequencing kadang-kadang ambik masa 4-5 hari. So kalau dah dapat result nanti aku publish kat blog. Tapi aku tak run test semua brand la ok? Aku ambik mana yang famous je.

3. Test : tiada kit untuk check halal for domestic use. Semua sample (makanan/raw meat) di hantar ke lab untuk buat testing. Tapi aku memang dalam research dengan satu agensi kerajaan ni untuk produce halal kit but tak sure lagi if halal kit tu boleh gunakan di rumah ke tak.

4. Test : bukan maksudnya ikan yang makan usus/perut/tulang babi tu tak boleh dimakan. Ikan tu boleh dimakan sebab kita makan ikannya, bukan babinya. Sebab DNA babi takkan bercampur dengan DNA ikan. Kalau binatang-binatang ni di-GMO-kan (genetic modified organism), haa tu yang kat Rusia kepala kucing, badan anjing tu. Gila punya keje. Play God lah sangat. Walaupun ikan tu secara lojiknya boleh dimakan (Jabatan Perikanan pun dah setuju dengan konsep ni) but still kita tau babi tu haram buat kita, so adelah tercekik jugak nak makan ikan tu. Sebab tu jabatan perikanan masih concern dengan farmers yang bagi ikan ternakan makan usus/perut babi. Kalau boleh kita nak bagi fish tu makan benda lain. Tapi tu la, fish feed ni mahal.

5. MKAK - makmal kesihatan awam kebangsaan. Ye dik, akak ada supply (dulu). Skarang sebab susah nak jumpa officer, akak pun malas. :)

6. Kawen - ada blogger tanya if adik ipar kawan aku adelah blogger jugak or not. Oh, itu aku tak tau. Aku cuma kenal kawan aku and ex-hubby dia je. Apsal, ada blogger yang buat entry kutuk kawan aku ke? Oh hem jiiiiiiii. Tapi tak mustahil jugak kan kalau ipar duai dia adelah blogger jugak. Fuhh! Seb baik aku tak letak nama kawan aku.

Ok tu je la jawapan utk soalan-soalan yang aku boleh ingat lagi. Sorry la ye, terdelete pulak semua komen.

And lagi satu, ada satu komen kat entry 'dakwah' tu dari sorang blogger anonymous yang tanya macamana aku leh rileks dengan komen-komen anonymous lain. Ok yang ni len kali aku reply sebab aku otw nak bershopping ni.
Beli baju skolah Redza.

Bye.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 10:10 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER