walk on wings, tread in air: Padah bila derhaka <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Padah bila derhaka
2011-11-04
Semalam En Wan balik lambat lagi.
Dia ni kalau tak cecah 7.30pm ke, 8.00pm ke, memang takkan nampak batang hidung kat rumah. Semalam birthday Rayyan kan, lagi la aku tensi.
Memang la plan-nya taknak buat celebration lagi sebab weekdays, pastu dah dekat nak raya semua, memang plan nak postpone pun tapiiiiiiiiiiiiiii agak-agak la kan.
Dah la tetiap hari kau balik lambat, hari jadi anak macam ni kau cubalah balik awal sikit. Pastu esok kau nak berumah bertangga kat kilang tu taknak balik-balik pun takpe.

Aku ni sexcited gila masak lauk-lauk dar petang.
Dah terbayang dah ni balik kang, makan sama-sama, pastu nak ajak gi beli kek untuk Rayyan buat syarat. Padahal aku yang nak makan.

Kul 6.30pm dh siap dah semua terhidang.
Aku pun naik atas, mandi-mandi semua pastu duduk tunggu dia balik.
Kul 7pm tak sampai lagi.
Aku dah call, dia cakap 'Jap..jap..abang baru kuar ofis'.

Ok takpe, aku tunggu.

Kul 7.30pm, pun tak sampai-sampai lagi.
Aku call, dia kata baruuu nak keluar, tadi solat dulu kat opis.

Kul 8.15pm aku call lagi.
Dia kata ada kat KESAS, jem.

Masa ni aku dah tersurap-sirap dah.
Pakkal ada microwave, boleh gak aku panaskan lauk.

Sekali dah nak kul 9pm dia tak sampai-sampai lagi, kau tak hangin satu badan??????


Aku pun apa lagi kan, nak menengking nampak sangat kuang ajarnya, maka kita derhaka dalam diam.
Caranya adelahhhhhhhhhh HABISKAN SEMUA LAUK!
Protes la ni kan.
Tension aku dah 2 kali panaskan lauk dia tak sampai-sampai lagi.

Masa aku cuci pinggan aku dan bajet dah, ni kang kalau dia sampai kang, aku ank buat dek.
Aku nak duduk bilik taknak turun-turun.
Aku dah boleh bayangkan mesti dia akan goreng telur sendiri makan ngan nasi and kicap.
Padan muka.

Aku taknak layan!!!
Keraskan hati!
Keraskan hati!
Keraskan hati!

...tetiba dengar gate terbukak.

En Wan : Dii...! Dii..! Meh turun jap.


Aku : (turun bawah tapi buat muka bengkak. Dah get ready nak amukan ni)


Sekali kan......



En Wan : Sorry, abang lambat. Abang gi carik kek untuk celebrate. Abang carik Blackforest awak ni. Susah betul nak jumpa. Kek lain ada, tapi kang Di tak makan lak.

Terus lemahhhhhhhhhh urat-urat aku semua.

Ye ye je aku protes siap habiskan lauk, merempan-rempan tak tentu pasal, rupanya laki aku gigih nak buat surprise carikkan kek. Kek orang lain semua jumpa. Kek aku je dia tak jumpa-jumpa.
Rupanya dia menggagau carik blackforest aku

Terasa diri sumpah gila babi punya derhaka!

Lepas dah makan kek semua, En Wan tanya 'Di masak?'

Ok, gelabah tak tau nak jawab apa.

Belum sempat nak jawab dia cakap 'Takpelah, kalau tak masak. Abang masak meggi. Di nak?'.

Dia ni kan, suka tau buat cerita sedih.
Kalau kau kata 'takpelah, abang goreng telur' aku ok lagi.
Ini nak makan makanan yang lagi sedih dari telur goreng siap nak tawarkan diri masak untuk aku tu yang aku takleh terima. Boleh tak jangan buat aku rasa bersalah sangat?

Lalu aku pun tawarkan diri untuk masak.
Tak pepasal je kul 10mlm aku memasak lagi.
Orang lain semua dah siap spray-spray bilik nak tido, kau menumis-numis kat dapur kan?




Kek Rayyan.
Pandai pulak laki aku ni pi beli patung baby ni.

Tapi macam biasa la, kek ni penyudahnya dapat kat Redza.
Dia kan mana boleh orang lain sambut birthday.
Memang kek tu akan jadi hak dia punya.




Rayyan mana heran kek-kek ni segala.
Dia ambik patung tu jadiklahhhh.




Birthday boy tahun ni buat korban.
Excited aku nak memperkenalkan dia kat lembu.


Aku balik malam ni, now nak packing.
Selamat Hari Raya you all.
Semoga Tganu tak banjir.

Bye.
posted by aveo757 @ 3:02 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER