walk on wings, tread in air: Nak marah pun biar la agak-agak... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nak marah pun biar la agak-agak...
2011-10-27
Redza melukis sambil layan Masterchef ulangan.


 Tu dia...chef


 Chef yang gembira.


Boleh aku tanya pendapat korang tentang juri Masterchef Malaysia?

I mean yang ala-ala Gordon Ramsay tu.

Dia tu apehal eh?

Kerana dia aku dah rasa malassssssssssss nak tengok Masterchef (malas malas tapi tengok gak kejap-kejap. Ciri-ciri stalker di situ).
Aku tak kenal tiga-tiga juri tu tapi tak kisah la tu.
Lama-lama sok aku kenal la.
Yang aku berbulu tu dengan juri yang ala-ala Ramsay.
Dah kenapa kau?

Meluat sangat aku tengok part yang dia meninggikan suara tak tentu pasal bajet Hell's Kitchen. Tang buang hirisan bawang tu macam errrr...over-acting sangat kotttt.
Tak payah la nak buat-buat bengis.
Rasanya kat Malaysia ni, be it kau Melayu, India or Cina, masing-masing masih lagi gunakan pendekatan yang polite untuk tegur kesalahan orang. Jarang sangat kita tengok orang menengking kat public. Ada tu memang ada. Tapi untuk Masterchef Malaysia ni, aku tak rasa apa yang juri tu buat adelah sesuatu yang lojik utuk dibuat sebab bukan kesalahan besar mana pun. Bawang tak cukup cantik nak dipotong je. Yang kau nak terpekik tiba-tiba, dah kenapa kau?

It's true juri tu nak train dorang supaya jadi bagus.
Tapi pembawakkan juri tu sangat tak sesuai.
Aku tak rasa di dunia realitinya dorang macam tu.
Nampak sangat dibuat-buat.
Atau bahasa rempitnya - POYO.

Sekian,

Bini Ramsay.
posted by aveo757 @ 3:42 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER