walk on wings, tread in air: Menang <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Menang
2011-10-27
Kan hari tu aku menang Skin Breakthrough Challenge Olay (pada sesiapa yang dah tau thru FB). Actually takde sape pun notify aku pasal winning tu, kebetulan hari tu aku bukak FB Olay Malaysia sebab nak copy gamba-gamba yang dorang ambik untuk aku simpan kenag-kenangan. Alih-alih kat wall ada video pasal announcement siapa yang menang. Masa tu video tu diorang baru upload 10 minit.

Sekali tengok untuk Regenerist group (grup tua-tua), kitorang yang menang.
3 kali la aku dok rewind nak dengar part dia cakap "Dianawathy and Fadilla".

Ha kauuuuuuuuuu.

Terus aku call Filla.
Budak ni pulak takleh bukak FB kat opis, pulak tu minah ni nak busy-busy nak pi Korea malam tu, lagi la terlupa pasal Olay ni.
Bila aku bagitau dia haaaaaa kau. Biasa la kan, tetiba sawan dia sampai 'Kau betul sikit Di....Kau jangan Di....aku nak gi Korea ni Di..tak tenteram aku Di.."
Kan??

Tapi masa tu Nuffnang belum call aku lagi so aku just bagitau Filla kitorang menang je.

Around 2pm macam tu, Nuffnang call mintak datang esoknya untuk collect hadiah. Tapi bawak Filla sekali sebab dorang nak ambik gambar.
Bila aku bagitau aku takleh datang esok sebab Filla gi Korea, aku lak ada appointment, so arrange to a week after that, which is Selasa lepas.

Aku : Sorry Andrew, Filla is in Korea. Can we come and collect next week?

Andrew : Great! I can use your iPAD2 first then.

WHATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT?????!!!!!


Ok.
Terus call Filla.

Lagiiiiiii la meroyan perempuan tu kan.
Tak tentu arah sampai takde mood nak pi packing baju sebab memikirkan iPAD2.

Jakun gila kitorang.

Mau tak gelupur.

Filla memang kebetulan tengah usha bendalah tu.
Yang aku pulak, kalau sesiapa follow aku kat twitter memang tau la aku asik la tanya mana lagi best between Galaxy tab, iPAD ngan Playbook. Memang tengah plan nak pi beli.

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiii.

Alhamdulillah.


Kitorang dapat iPAD2, hamper barangan Olay Regenerist harga RM500 and package stay 2D1N kat Cyberview Resort & Spa berhara RM1500 (complete with spa, manicure and pedicure session).

Masa ni terbayang-bayang berbaloi la shooting sampai 12 malam, sampai si Filla ni takutla nak angkat telifon sebab laki dia asik call tanya bila nak habis shooting.
Siap aku pulak yang kena tolong bacakan sms laki dia. Haha.

Tapi masa tu kitorang tak tau lansung ada hadiah.
Dah habis shooting semua, baru lah Olay bagitau aku, dorang akan select winner based on cara kita blog and promote Olay kat reader.
Masa ni lagi la aku cuak kan.
Kalau aku buat entry cincai, tak fair untuk Filla.
Tapi disebabkan Olay pun bagi banyak tools untuk kitorang blog, macam product, gamba, marketing material, so semua tu banyak membantu.

Thanks to Olay and thanks to readers yang banyak bagi respond and feedback untuk aku jadikan reference.



Masa ni dah ambik hadiah, tak sempat-menyempat, dalam kereta bergamba sama-sama sebelum hamper tu barai kitorang kejekan.




Kitorang kan sama-sama kejakunan. So bila Filla bukak pack dia kitorang sama-sama godek menatang ni.

Eh, apesal tak gerak ni?
Tekan kat mana ni?
Aku punya rosak ke weh?
Tak jalan pun? Tak jalan pun?

Sakai gila wehhhhhhh.


Fed up ah tak leh jalan lak menatang tu.
Lepak lunch jap kat Pappa Rich.

Filla ajak duduk luar.
Pastu dia tanya aku 'Eh Di, takpe ke dok luar ni? Kang reader ko nampak'

'Takde sape kenal aku la'.

Ehhh tup tup tengah borak-borak ada orang jerit 'Kak Di! Kak Di!'




Perempuan ni time ni gi sms laki dia 'Ala, orang tak dapat iPAD2, Di je yang dapat dapat. Orang dapat hamper Olay je.'

Pastu gelak-gelak depan aku.

Cibai kan?

Wahhhh.
Tembamnya pipi.
Ada sesape nak jadikan aku guinea pig untuk produk anti-lelemak?

Takpe.
Esok kita puasa.

Eh, tak boleh.
Esok nak gi rumah Mak Aji makan macaroni.
Lusa kita puasa.

Eh tak boleh jugak.
Lusa ada orang kawen.

Senin depan lah start!

Hari ni kita makan dulu.

Aku terpaksa bawak menatang ni ke opis sebab kalau aku tinggalkan kat rumah jawabnya Redza ada masalah nak pegi kelas agama petang ni.

Dari semenjak aku bawak balik benda ni Selasa lepas, aku guna 1% je.
Yang lain semua dia conquer.
Bila aku pegang benda ni (baru pegang, belum start apa-apa lagi) dia dah sound 'Ma, nanti dah guna letak balik kat meja Ija eh?'

Cantek muka kau kan?

Ok ni aku nak bagitau siap-siap ni.
Aku ni almaklomla buta IT.
Jadi sila jangan boring kalau kat Twitter and FB kejap-kejap aku tanya camana nak handle menatang ni.

Saya dahului dengan ucapan terima kasih.
posted by aveo757 @ 11:08 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER