walk on wings, tread in air: Ingatkan ke hujung dunia, rupanya seberang jambatan je <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ingatkan ke hujung dunia, rupanya seberang jambatan je
2011-09-12
Fuiyoooo tanjat boboi tadi tengah ralit-ralit buat keje sekali dapat call from 'kawan baik'. Camana aku boleh main angkat je phone wihout tengok sape yang call. Tau-tau je aku dah 'Hello?'.

Dia : Diana, tengah buat apa? Bz ke?

Aku : Quite busy jugak la, biasa la, Monday.


Dia : Dah jadi jutawan ke belum.


Cilaka gila soalan.
Kang aku cakap dah jadi bilionnaire kang, mati pulak terus kau kat situ.

Aku : Tak sempat nak jadi jutawan la hari ni. Banyak sangat hutang nak kena settle. Esok je la jadi jutawan.

Dia : Tu laaaa...beli lagi rumah mahal-mahal. Kan dah sangkut-sangkut. I dah agak dah.


E'eh?
WTF pompuan ni??????????????????
Aku just buat cakap je la, takde maksud apa-apa pun!
Maha cibai betul la kau ni.

Tu mesti tak puas hati tak dapat nak kondem rumah aku habis-habisan tahun lepas.
Ntah hapa-hapa perangai.

Tapi aku kagum jugaklah dengan kebodohan aku ni sebab sanggup tadah telinga dengar dia bercerita. Tapi part yng tak boleh bla bila tetiba dia say sorry sebab tak dapat nak datang rumah aku.

Dia : Eh btw, sorry la. Tahun ni I tak dapat nak beraya rumah you.

Aku : Oh ye ke. Takpelah.
(masa ni aku reply dengan blur-blur sebab bila masa aku ada jemput kau datang rumah aku???)


Senyap.


Dia : I ingat sebelum pergi ni nak jugak singgah beraya rumah member-member.

Aku : Oh ye ke. Takpela. Tahun depan pun ada raya lagi
(aku macam dah tau apa dia nak cakap sebenarnya tapi aku buat dek)

Dia : Tapi tengok la kalau sempat on the way nak pegi KLIA nanti I singgah kejap rumah you.

Yawnnnnnnnnnnnnnn.
Ape la cerita bangsat yang kau nak bagitau ni?
Kesian.
Dah bagi hint-hint pun aku still buat tak reti.
Sori la, pick up line kasik upgrade boleh? Macam sampah ok?

Aku : Ok, before datang call dulu.

Still, aku taknak tanya kau nak pegi mana, kau nak pegi airport buat apa, bla bla bla....sebab aku tau dia memang akan bagitau punya.

Dia : I nak pegi Singapore. Nak beraya kat Universal Studios.

Hok olohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
Singapore je punnnnn.
Hint macam kan nak pegi Cape Town.

Takat Singapore tu takyah la nak canang sangat.
Singapore tu kampung mak aku je.

Bingit!!
posted by aveo757 @ 3:30 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER