walk on wings, tread in air: Boleh tak buat macam ni? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Boleh tak buat macam ni?
2011-09-13
Baru je aku up entry pasal budak-budak datang beraya 2 hari lepas kan?

Semalam the whole day aku takde kat rumah.
Bila balik time petang, aku tanya bibik ada Kak Ngah datang beraya tak. Tapi bibik kata takde tapi ada budak-budak 6-7 orang datang nak beraya.


Yang kelakarnya tu bila bibik aku cakap 'Tuannya tiada di rumah', budak-budak tu boleh tanya balik 'Pukul berapa dia balik? Nanti kitorang datang balik'.

O mak aiii.
Gila scary aku macam ni.
Budak-budak ni semua tak paham bahasa kiasan.
Maka bolehkah aku sound direct je?


'Ni apa ni ketuk-ketuk rumah orang tak kenal? Sape ajar? Mak bapak kau ajar?'


'Sekali lagi kau ketuk rumah aku, kau siap! Aku lempang sorang-sorang'.


'Dah kemaruk sangat nak duit raya? Kau ingat aku cop duit?'


Agak-agak melalak tak dorang depan rumah aku?
posted by aveo757 @ 12:09 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER