walk on wings, tread in air: Harap-harap shawl tu cantik la kat kepala aku <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Harap-harap shawl tu cantik la kat kepala aku
2011-09-18
Siapa kenal Najlah Ishak?

Siapa tak kenal?

Rasanya ladies mostly kenal Najlah Ishak ni.
Aku kenal Najlah ni masa aku baca Majalah Jelita, tahun dah lupa. Tapi rasanya masa aku lepas grad dulu. Mak Aji suka beli majalah Jelita, and aku pulak suka tengok pompuan-pompuan cantik-cantik lantas feeling-feeling jelita sorang-sorang. Yang aku ingat lagi, kalau tak salah aku la kan, Najlah Ishak (again, another anak Ishak yang cun selepas Rashidi Ishak, Remy Ishak dan saper ntah tu nama dia tapi bapak dia Ishak gak la. Auwww!) ni adelah orang pertama yang pecahkan tradisi gadis bertudung masuk pertandingan ratu cantik (JELITA) dan lepas tu baru la sorang-sorang gadis bertudung beranikan diri appear dalam pertandingan-pertandingan macam ni like Datin Nurjuma, Rafidah, saper lagi? Ntah aku lupa, tapi ada la.

Masa aku nampak muka dia antara finalis JELITA tu aku dah rasa mesti dia akan menang sebab pertamanya, dia nampak lain dari yang lain sebab bertudung. Selain tu dia memang sangat cantik TANPA bermekap. Seingat aku la, gamba yang dia hantar untuk ke majalah JELITA tu adelah last minute punya decision, gamba passport, pakai tudung hitam. Betul tak Puan Najlah?

Aku tak sure apa yang buatkan aku ingat lagi gamba dia tu, maybe sebab dia orang pertama yang 'menggerakkan' keberanian gadis-gadis berhijab untuk jangan malu and cuba ketengahkan bakat and kelebihan yang kita ada.

Lepas tu aku dah tak follow JELITA, alih-alih aku nampak dia jadi pengacara WHI. Tapi since WHI tengahari, so aku tak follow sangat. Until before puasa baru-baru ni aku nampak one of follower aku RT tweet Najlah Ishak. So aku macam 'Ni Najlah yang menang JELITA tu ke?'.

Klik profile and taraaaaaaaaaaaaaaaa keluar gamba dia.
So aku pun follow.
Tapi tak penah tweet apa-apa.

Until one day dia tweet apa ntah and aku reply...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Whoaaa!!!
Aku pulak yang terperanjat baca.
Biar benar dia baca blog aku???
Gila ahhhhh.
Ini ikon muslimah okkkk.
Macamana boleh baca blog aku niiii. Very malu. Is very very malu.
Rasa nak unfollow. Hahahahha. Ada dia kisah kalau kau unfollow dia?

Tapi sebab aku segan so aku jarang nak tweet dia apa-apa.
Sebab yang follow tweet aku tau la apa yang aku tweet kan. Sukati anak tekak aku je nak tweet apa. So memandangkan dia ikon muslimah, tweet pun semua yang menyejukkan hati, so aku rasa malu la jugak. (malu tapi buat jugak lagi. Tampa nak????)

One day aku nampak dia tukar avatar dia kepada ni :


Lantas aku un men-tweet dia mana dia beli shawl tu sebab aku nampak cantik sangat kaler-kaler rainbow. So dia kata dia beli tu untuk birthday party anak dia. Pastu dia tanya if aku nak, kalau nak dia boleh bagi je sebab dia baru pakai sekali.

Oh my myyyyyyyyy.
Memang lahhhhhh aku nak kan.
Tapi segan la pulak.
I tak pernah dapat hadiah dari celebriti tau.
I beratur panjang berpeluh-peluh tunggu nak jumpa Ziana Zain pun dapat signature je. Poster pun tak dapat. Sekali ikon muslimah nak bagi shawl dia. Terkesima kejap.
Mula-mula Najlah kata kita jumpa somewhere in between tempat aku dengan tempat dia.
Oh lagi la aku cuak. Aku ni mana penah cakap bahasa melayu rapi. Ini bekas pengacara WHI okkk, skill berkomunikasi memang tinggi. Aku? Merepek boleh la.

Lepas raya, dia tweet mintak address nak pos the shawl.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Shawl Najlah Ishak kini menjadi milik Diana Ishak :)

Tapi aku tak pakai lagi.
Sebab macam segan je nak pakai. DIa tu putih, pakai kaler terang-terang ni memang lah cantik kan. Yang kau sibuk nak pakai shawl ni jugak, cantik keeeeeeeee?
Tudung je la yang cantik kot.

Dalam pakej pos laju tu Najlah bagi satu lagi silk blue black shawl.

Thanks, Najlah.
posted by aveo757 @ 10:07 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER