walk on wings, tread in air: Art of mime <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Art of mime
2011-09-22


Aku memang selalu lambat dapat cerita-cerita hot. Agak-adak dah nak lebam cerita tu barulah nak sampai kat telinga aku.

Sebenarnya aku tau jugak sikit-sikit pasal dia ni.
Pernah layan sekali dua je page dia.
Selalunya bila ada benda yang aku tak berkenan, samada aku merempan kat blog or just mencarut dalam hati je. But bila aku tengok page dia ni, aku jadi speechless.
Aku try untuk be fair to her.
Aku try extract and digest apa masalah perempuan ni.

CIKGU SHIDA.

Dia ni dah kenapa?
Seriesly dia ni cikgu?

Aku tau la cikgu sekarang kena lebih kreatif dalam menyampaikan ilmu, teknik pengajaran haruslah dipelbagaikan, but this one??

Err....seriesly???????!!!!

*hantuk-hantukkan kepala kat bucu meja*


Aku cuba taknak judge dia dari hanya satu dua video yang dia buat. Tak fair la kan.
Sebab reader blog aku pun akan judge aku dengan cara penulisan aku semata-mata tanpa ada effort nak kenal diri aku.

Sebab tu aku menahan diri dari berkata apa-apa bila tengok video Cikgu Shida.
Aku cuba katakan pada diri aku yang ini adelah satu ART.
Satu cabang seni!
Miming juga adelah satu seni!

*hantuk-hantuk kan kepala kat toilet bowl pulak*



Tapi perlu ke sampai macam ni sekali?

Apa motif terkinja-kinja dengan memek muka herot-berot yang sengaja dibuat-buat?
Sekarang ni kau nak miming ke, nak buat lawak bodoh?
Ni bukan hargai seni namanya.
Ni memperlekehkan seni dan membodohkan diri.

Bila aku tengok video ni aku try gak carik tang mana yang kelakarnya.
Last-last aku konfius aku nak gelakkan apa sebenarnya ni?
Aku tau niat kau nak release tension, nak menghiburkan orang. Aku sangat hargai dan kagum dengan keberanian kau.
Tapi cara kau ni nampak sangat DIBUAT-BUAT.
Macam gigih sangat nak bagi orang gelak.
Nak kata lawak slapstik tak jugak.
Spastik ada la kot.

Dalam dunia sekarang, kita boleh jadi 2-3 personaliti yang berlainan dalam satu masa yang sama.

Kau boleh jadi blogger yang potray diri cas ustazah pilihan tapi dalam kehidupan kau yang sebenar, kau lah paling cilaka.

Kau boleh jadi seorang yang pung pang pung pang up kan diri sendiri padahal life sebenar kau hidup segan mati tak mau.

Kau boleh jadi alim di siang hari, di malam hari jadi mak ayam.

Buatlah apa pun. Sukati kau. Orang lain boleh predict apa saja, at the end, kau saje yang tau apa dan siapa diri kau sebenarnya. Sometimes, orang yang paling rapat dengan kau pun belum cukup kenal kau.

Tapi janganlah sampai membodohkan diri sendiri macam ni.
Nak buat kelakar buat lah.
Tapi yang kau buat ni sangat tak kelakar ok??
Aku dah sampai ke tahap meremang bulu roma sebab GELI bila tengok.

This is not funny cikgu, not funny at all!

posted by aveo757 @ 12:06 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER