walk on wings, tread in air: Pekik yang melampau <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Pekik yang melampau
2011-08-03



Sabtu lepas aku attend XPlay 2011 dengan En Wan.
Sorry la kalau nak suruh aku keluar malam tak berteman nak pulak gi tempat yang tak pernah pegi. Lagipun aku macam err..sesuai ke tak aku dengan penampilan macam ni attend XPlay. Aku takde hal. Takut persepsi orang je apehal minah ni masuk club pakai tudung siap berstokin segala. Kang tak pasal orang tegur 'Makcik, masjd kat tepi nun bukan sini'.

Aku sampai nak kul 9pm.
Dah la parking jauh. Pakai high heels, menapak macam nak tersungkur kaki.
Sampai kat tent Nuffnang, register dulu.
Kat situ aku nampak ada list blogger yang dia invite dah signed, so aku lega la. Walaupun aku tak kenal dorang (aku cuma kenal cik epal sorang), tak kisah la, janji ada group blogger yang bertudung kat dalam tu. Takde la orang pandang aku semacam (ada orang perasan kau ke kat dalam majlis gelap gelita tu?)

Kat dalam tu aku carik-carik gak mana la budak Munirah (cik epal) ni.
Rupanya dia dah blah awal. Dia cakap (aku tau masa sembang kat Twitter) rupanya mula-mula yang bertudung dorang tak kasik masuk. Pulakkkkkk.
Patut la masa aku sampai, Nuffies suruh aku tunggu kejap sebab 'ada masalah sikit'.


Alhamdulillah blogger media and VIPs tak duduk kat dance floor, kitorang dapat Media Tag, so boleh naik 1st Floor and melepak-lepak dengan penuh ketenangan siap ada makan minum provided. Kat atas pulak tak ramai orang sebab hanya yang ada Media Tag je boleh naik. Artis yang perform malam tu pun lepak-lepak kat atas ni, so privacy sikit untuk dorang.

Memang selesa habis la kat atas. Boleh rilek bersantai-santai kat sofa, takyah berdiri berlaga-laga tetek kat bawah. Coke 2 gelas aku belasah, pastu si waiter ni kejap-kejap datang kat meja hantar macam-macam food. Kebetulan aku lom dinner lagi, memang cantik sangat la. Kalau ada nasik kat situ, memang aku mintak nasik.


Sebelom naik 1st floor, aku masuk kat dance floor dulu. Gila sesakkkk.

Tapi tu la kan.
Dah la kau pakai tudung, pastu pakai baju besar macam jubah masuk tempat macam ni, memang la kau nampak teruk. Yang lain masuk club walaupun pakai koyak sana sini, orang tak kata. Sebab dorang pakai pakaian yang betul di tempat yang betul. Yang kau??

En Wan pun dah start sound aku dah ni apesal aku pakai baju semua gedobos-gedobos?
Aku tak tau nak jawab apa. Aku rasa maybe En Wan belum boleh 100% accept bini dia yang sinomim dengan baju tak cukup kain dulu dah bertukar jadi macam ni kot.

Yes, aku skarang selesa dengan baju oversized.


......walaupun baju tu menjadikan aku macam guni beras. Ada aku kesah??

Tapi sebenarnya bila aku tengok gamba ni pun aku rasa macam hok lohhh..aku ke ni?
Apsal jadi macam ni?
Apa yang telah terjadi?





Antara band yang perform malam tu.
Mula-mula ada competition Battle of the Band ke apa ntah. Best jugak budak-budak ni main. Ni baru band. Takde la bunyik ketong ketong ketong drum tu.

Teringat satu group budak-budak poyo yang kalau berkumpul je cerita pasal gi jamming la apa la macamkan terer sangat padahal petik gitar pun kuar bunyi tiuw tiuw tiuw tiuw. Poyo. Lempang nak?.


Memula pekak gak la telinga aku. Pastu nak muntah sebab tak tahan lampu kejap terang kejap gelap. Aku ni pantang tempat-tempat macam ni sebab tu la, sebab lampu dia. Bunyik tu aku tahan lagi. Tang lampu tu cukup aku tak bekenan. Kalau nak terang biar terang kalau nak gelap biar gelap terus. Ni kau kejap terang kejap gelap, aku yang tak join minum todi pun boleh mabuk kat dalam tu ok?

Band yang menag tu nama apa ntah aku lupa, tapi dia punya performance sangat unik. Permulaan tu dia keluarkan audio Tun M punya sajak Melayu Mudah Lupa. Pastu baru dia goreng habis-habis. Masa dia goreng tu aku tak paham sebijik butir pun melainkan MELAYU MELAYU MELAYU. Blasah la.


Camwhoring bersama kekanda...


Ni Funky Kopral from Indon.
Boleh tahan, tapi aku tak suka genre macam ni.


Project Pistol.

Sangat mendukacitakan!
Bukan sebab perform tak best, tapi aku tunggu lagi Wanita Seluruh Dunia tu but nan ado.
Seb baik abang Edrie Hashim yang hensem itu ada sekali. Jadik la..


The best perfomance malam tu memang Estranged.

Gila bahabissss sedap suara Rich.
Faizal AF kalau tengok Rich perform malam tu memang konfem angkat bendera putih balik Marang gentel kepok lekor je la. Kalau korang tengok Rich perform malam tu mesti fikir pesal si Faizal tu dulu yang menang AF4?



Ini performance last, lagu Marabahaya (eh ye ke?) Pop Shuvit. Dorang perform ramai-ramai.

Semak gila pentas tu. Kalau orang yang first time dengar lagu ni mesti tanya 'Lagu apa ni dowh?'. Series tak dengar bijik butir. Aku dengar pekik-pekik je. Tak sakit tekak ke kau?

Sampai ke habis aku tak jumpa sorang pun blogger (or maybe aku tak kenal). Aku nampak ada je 1-2 orang yang pakai Media Tag tengah snap gamba sana-sini, maybe blogger la tu kot. Aku kat situ sampai kul 12. Kalau tak bawak En Wan, aku rasa setengah jam je kot aku kat dalam tu pastu blah masuk mall.


Ok, balik tido.
posted by aveo757 @ 3:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER