walk on wings, tread in air: Berani ko suruh manager kau cakap ngan aku eh? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Berani ko suruh manager kau cakap ngan aku eh?
2011-05-10



Ahad lepas Yun Nam call untuk follow up, tapi masa tu aku tido.
So En Wan suruh dia call balik.
Tapi semalam dia tak call.
Aku dah memang bersedia nak bagi tazkirah kat si Yun Nam ni.
Tapi tak call pulak.

Tadi pagi dia call.

Aku cakap aku decide not to sign up sebab tak yakin dengan treatment tu.



Dia : Mengapa you tak yakin? You baru satu kali treatment takkan dapat result punya. You mesti mau tunggu at least 3 months macam tu baru boleh nampak.

Aku : I tau result takkan dapat dalam masa 2-3 hari but I feel like trying other methods. Your's sangat-sangat mahal. I cannot afford.

Dia : You mesti boleh bayar maaaa. You run a bisnes bukan?


Oh now I know!

Ingat tak aku ada cakap awal-awal lagi dia tanya 'Cik keje apa?'.
Takde kaitan pun apa keje aku dengan treatment rambut.

Bila aku baca komen-komen, kat forum and blog lain pasal Yun Nam ni, kebanyakkan pakej yang dorang offer berlainan. So aku agak, Yun Nam ni letak pakej bergantung pada customer tu keje apa. Agak-agak dia rasa boleh cekau lebih, dia up lebih.
Ada satu blog tu aku baca for first treatment yang basic macam aku, Yun Nam offer dia 9K! Mesti mamat ni keje gempak tu yang dia up lebih.

Agaknya kalau aku cakap aku student, siang-siang lagi dia takmo layan.
Tapi elok gak dia layan aku, boleh aku tau tahap penipu dia.

Apa kata korang gi bua research kat sana. Buat name card kaw-kaw letak Datin ke, Dr ke, Ir ke...


Aku : You ingat semua yang run bisnes ni kaya ke? Kalau kaya pun I don't think I nak invest kat something yang has no guarantee. Plus, I've read a lot of feedback from your customers. Most of them say bad things about it. You pun cakap you tak guarantee rambut I boleh tumbuh kan, so why I must take risk?

She : You read yang negative sahaja. You tak mau read yang happy result punya.

Aku : Kalau ada good feedback, mesti dekat internet pun ada cerita ok?

She : Ok, now you mau macamana punya pakej.


Aku nak pakej free treatment boleh?

Sampai macam tu sekali dia counter offer kan.
Dah terdesak baru la ko cakap ko ada pakej-pakej lain. Siang-siang hari tu ko tekan aku cukup-cukup. Seb baik aku belum bangang lagi macam kau.


Aku : No, thanks la. I dah tak interested.

She : U suka rambut u botak ka? Abang u suka u botak ka?


Babi gila pompuan ni.
Dah start main kasar dah niiiiiii.
Tapi aku masih kontrol.


Aku : I nak carik option lain dulu. Kenapa? Option lain tak ok?

She : Treatment lain guna chemical. Kita Yun Nam guna high quality ginseng punya. Less chemical. Rambut you tak akan rosak.

Aku : You boleh guarantee? Kalau you boleh guarantee sekarang jugak I sign up. Tapi I nak you come out with a letter tulis ada guarantee. Can?

She : You talk to my manager then.


Apa kau ingat kau sorang je ada manager?
Bak sini sepuluh manager ko aku nak tarbiyah.
Cilaka babi.


Manager : Helo Ms Diana. You apa problem dengan kita?


Whoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Pukimak gila kau punya opening.


She : I takde problem dengan you. I ada problem dengan my hair. Your sales yang ada problem dengan I. (time ni tone aku memang tinggi dah)

Manager : You listen here aaa. You sudah try kita punya FOC treatment. Memang you takkan nampak result sekarang. You baru satu kali treatment you sudah mau nampak rambut tumbuh ka? You mesti kena buat treatment lagi baru boleh ada result. I sudah tengok you punya gamba kepala. You tau you punya sudah mau botak ka? You lagi nak tunggu?

Aku : That's what I'm doing now. I'm still trying and looking for treatment but I nak try dengan orang lain pulak. Why is it so difficult for you to understand?

Manager : You mau try mana?

Aku : Mana-mana lah! (ton tak kuasa nak layan dah)

Manager : You mau treatment murah-murah? You mau murah-murah tapi mau rambut cantik-cantik. You carik ada ka? You kasi tau I.


Babi eh?


Manager : You datang sini Yun Nam mau try free-free punya sahaja ka?

Aku : You yang bagi FOC treatment. I didn't ask for it.

Manager : You datang mau free-free treatment saja ka? You takde duit ka? You takde duit then kenapa datang?


Thank you sebab tekan red button aku!


Aku : I takde duit ke, I ada duit ke. It's none of your bisnes. Kalau I takde duit, I takkan datang at the first place. Kalau I ada duit pun I won't sign up. Why must you push me to take the contract? You takde duit ka?


Terus aku letak phone.

Mampos lah kau.
Cakap pun macam bukit-bukit ada hati nak panggil diri sendiri Specialist! Harap suit je cantik, otak bingai bersepai.

Orang macam ni kau kena ajar.
Jangan takut nak reject.
Duit tu duit kita, you can always don't sign.

Macam sial nak paksa-paksa orang ambik service dia.
Nampak nau kemaruk kejar target.

Ni bukan apa ni. Aku tau sangat tektik ala-ala MLM. Ni semua bangsa kejar target so that company sponsor kau pegi trip overseas. Pandai cakap orang takde duit. Kalau aku takde duit aku takkan berani masuk la kedai kau. Memang aku dah nak sign up dah that day. Tapi Tuhan gerakkan hati aku google pasal Yun Nam, too bad la kan aku baca semua yang negative comments. Nasib kau la.

Aku tengah tunggu dia call back ni.

Tu pun kalau dia berani nak call balik.

posted by aveo757 @ 12:18 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER