walk on wings, tread in air: Pekak <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Pekak
2011-01-10



Tadi aku lepak salon.
Aku pegi salon setahun sekali je.
So, kalau sekali datang tu memang macam-macam cerita la aku dapat sebab aku konfem akan lepak salon tu paling cepat pun 4 jam.
Amoi yang buat rambut aku ni pulak jenis mulut banyak. Aku pulak asal jumpa orang je aku layan borak, apetah lagi yang memang banyak cakap, memang dah kena sangat la.

Entah macamana tersampai la ke topik petua-petua.

Aku pun cakap la kalau orang melayu punya petua masuk rumah baru kena bawak masuk dulu beras, asam, garam, gula, entah apa lagi la, konon nak bagi rezeki masuk. Tapi aku tak buat pun. Aku bawak masuk Mekdi.


Amoi : Bawak beras meh?

Aku : Bawak beras so that rezeki you tak putus. Kita orang melayu memang mesti nak makan nasi punya, so beras tu like petanda untuk murah rezeki, jangan putus beras.

Amoi : I see.....Asam, garam, gula buat apa?

Aku : Itu macam marriage life, mesti ada naik turun, masam manis, something like that.

Amoi : Ohhhh, I see. Kita chinese pun ada buat macam ni. Kita monk bawak limau potong dalam bekas air, kasi buang berak.

Aku : Oh you pun kena ke? Rumah I pun dulu before masuk memang macam tu. I jumpa kat belakang rumah I. I rasa Indon-Indon yang buat keje kontrak situ yang punya keje.

Amoi : You jumpa apa?

Aku : Taik la. Dia berak belakang rumah I.

Amoi : Hallo??? I bukan cakap pasal cuci taik maaaaaa. I cakap cuci berak. Berak you tau ka? Itu orang tak suka you, dia pigi hanta satu benda kasi you susah.


Lama aku pikir menatang haram apa amoi ni cakap.







BAD LUCK la Diana. Bukan BERAK! Pekak!!!




posted by aveo757 @ 1:03 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER