walk on wings, tread in air: Nak aku cakap yang benar kan? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nak aku cakap yang benar kan?
2011-01-05



"SELAMAT DATANG KE TERATAK BURUK SAYA".

Alahaiiiii.
Merendah diri secara ekstrem lagaknya.
Lagak je la macam merendah diri tapiiiiiiiiiiiiiiii.

Ingat lagi kes budak yang kondem rumah aku kaw-kaw dulu?

Ok, baru-baru ni aku dijemput ke rumah dia.
Punya la lama dia pindah, ada la dalam 3 tahun tapi tak kasik kitorang datang.
Terang-terang bagitau 'Jangan datang dulu, rumah kitorang belum siap sepenuhnya'.

Tapi takpela.
Aku pun tak hadap nak pi rumah kau pun sebenarnya.
But since kau dah jemput, aku pulak memang malas nak masak, so aku pun pergi.

Jujur aku cakap rumah dia cantik.
Macam rumah aku gak.
Wakakakkakakakak.
Nak muntah darah baca? Silakan.

Ok ok series.
Rumah dia cantik.
Takde apa yang aku nak kutuk.
Cuma bukan taste aku je.

Tapi yang aku meluat tu (meluat ye, bukan dengki) bila setiap kali orang datang, dia akan cakap 'Selamat datang ke teratak buruk saya', 'Jemput masuk ke pondok buruk saya ni'.

Gila ekstreme tak level merendah diri tu?

Tapi aku wat dek je lagi.
Walaupun hati aku dah berkata-kata dah ni.
Seb baik takde geng yang aku kenal dalam rumah tu, kalau tak, mau aku open table kat situ gak.

Tak lama pastu aku tengok dia bawak tetamu dia tour dalam rumah.

'I memang suka gaya rich and ekslusif sebab tu mahal macamana pun I akan beli jugak'.

Yeah riteeeeeeeeeee.
Selamat datang ke teratak buruk saya lah sangattttttttttttt.
Padahal dalam hati nak mintak orang cakap 'Eh, mana ada buruk. Rumah you kelasssssssssss!'.

Siap bukak-bukak almari tunjukkan set pinggan mangkuk dia segala.
Aku rasa kawan-kawan dia pun ada yang meluat sebab most of them main angguk-angguk je kepala bila dia explain setiap inci teratak buruk dia tu and how much dia berhabis untuk renovate rumah baru dia menjadi teratak buruk. Wakakaka.

Aku memang takde la nak join the tour. Baik aku hadap makanan-makanan yang ada ni.
Lagipun aku tau sangat perangai dia.
Ko join the tour ke, ko tak join ke, ko tak tanya dia satu benda pun dia tetap akan menceritakan dengan panjang lebar sejarah setiap benda yang dia beli.

Betul pun sangkaan aku.
Lepas habis tour tu, dia panggil aku.
Rupanya dia nak tunjuk kat aku dia punya chandelier.

'Ha, macam ni la cara letak chandelier. You letak satu je. Jangan letak banyak-banyak. Tak cantik'.

Ok la. Aku diam lagi.

Pastu dia sambung cakap tapi kali ni cakap kat member dia 'Dia ni ha, I pegi rumah dia. Ada ke dia letak dua chandelier kat hall. Nampak serabut sangat rumah dia'.

Wadefakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Masa tu aku memang bengang gila.
Cuma aku diamkan diri je sebab kalau aku balas kang dia tak halalkan pulak makanan yang aku makan tu.

Bila time nak balik, tengah salam, dia tanya 'So, how's my house? Ok tak?'

Aku jawab 'Just nice la untuk dipanggil teratak buruk'.










posted by aveo757 @ 4:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER