walk on wings, tread in air: Rimas! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Rimas!
2010-11-01



Aku seriesli tak tau-menahu lansung rupanya kalau orang nak mintak kita iklankan blog/bahan jualan dia kat blog kita, maka kita WAJIB mintak bayaran (???).

Patutla budak-budak ni dok tanya aku 'Kalau saya nak mintak Kak Di iklankan tudung, berapa Kak Di charge?'

Aku macam 'Charge pekejadah ni????'.
Tapi takde la aku tanya balik, kebodohan diri sendiri janganlah ditunjukkan sangat ok?

So, aku just bagitau 'No charges. Kau buat coding, bagi details, aku tepek'.




Rupanya ada yang tak puas hati.
Ada 2-3 orang email aku directly cakap aku tak sepatutya buat macam tu sebab orang lain semua letak charge tapi aku tak.

Ok, macam ni lah.

Aku pun tak berapa paham konsep iklan melalui blog ni.
Takde lansung niat aku nak potong/cantas rezeki orang lain apetah lagi nak tunjuk baikkkkkk bagi free iklan kat orang.
Blog aku pun bukan ramai sangat yang baca, so kalau ada yang mintak tolong iklan tu I feel honored la jugak. Banyak-banyak blog lagi famous, dorang ada hati gak nak iklankan barang dorang kat blog aku.

Lagipun, dah nama pun MINTAK TOLONG, aku tolong je la.
Lain la kalau 'Kak Di, iklankan tudung saya boleh? Saya bagi upah'. Tu lain cerita.

Lagipun aku pikir, yang aku nak letak charge segala ni, ada gerenti ke lepas letak iklan kat blog aku, dorang punya bisnes semakin laku? Kalau semakin laku takpe beb, kalau tak laku-laku??? Tak ke naya kat orang je, dia dah bayar ko, tapi bisnes dia dok tang tu jugak. Oh, very the malu aku okkkk??

So, kalau ada yang rasa aku tak sepatutnya bagi FREE, sila bagi sebab kenapa aku tak boleh bagi free. Kalau aku rasa lojik, fine, aku kuarkan semua iklan-iklan ni. Aku blog untuk suka-suka beb. Bukan nak carik gaduh.

Rimas!!!

Rimas!!!!!!

Rimsssssssssssssssss!!!!

posted by aveo757 @ 2:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER