walk on wings, tread in air: Perlu make over <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Perlu make over
2010-10-21



Petang ni aku takde visitor, so aku bersiar-siar kat dalam wad. Pi la jalan-jalan jengok bilik baby, bilik utiliti, bilik ultrasound, semua la aku geledah. Biasa la kan, kepoh.

Tengah aku buat rondaan tu, ternampak la satu makcik ni tengah tunduk-tunduk macam nak capai something bawah troli. Aku tegur..


Aku : Ada benda jatuh ke, Makcik?

Makcik : Ha'ah. Tutup botol ni ntah mana pulak menyoroknya. Raba-raba tangan tak sampai.

Aku : Meh saya try jap.

Aku dengan tak ingat tengah bawak perut, boleh lak menonggeng tengah-tengah koridor tu nak carikkan tutup botol si makcik ni. Ok, dapat.


Makcik : Tima kasih la nak. Tangan tak masuk habis, nak tunduk tak larat dah. Badan orang tua, camni laaaa.

Aku : Takpe...

Makcik : Carik sape kat sini?

Aku : Saje je jalan-jalan, bosan duduk atas katil tak gerak-gerak.

Makcik : Sakit apa?

Aku : Ada komplikasi dengan baby. Tu yang kena tahan ni.

Makcik : Laaaaa...dah kawen ke????


Ok, masa ni aku terdiam kejap.

Apekah makcik ni tak sadar yang dia berada dalam WAD BERSALIN?
Dan aku pemakai baju PINK?

Kot ye pun nak beramah-mesra dan mengambik hati saya makcikkkkkkk, janganlah buat-buat tak nampak perut saya yang ke depan ni.

Or mungkin makcik ni ingat aku adelah akak cleaner.



posted by aveo757 @ 9:55 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER