walk on wings, tread in air: Luqman Hakim <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Luqman Hakim
2010-09-24
Kan aku dah cakap, aku tak boleh tulis bahan bacaan berbentuk ilmiah. Kau suruh jugakkkk. Kan dah dapattt.

Ilmiah ke, tak ilmiah ke, tu semua subjektif. Kadang-kadang dalam pada kita borak-borak kosong pun ada gak terselit dua tiga pedoman, kira ilmiah jugak la tu. Aku sendiri geli la baca balik artikel 'ilmiah' aku. Benda last berbentuk ilmiah yang aku buat adelah tesis. Yang lain semua plagiat. Wakakakaka.

Pernah dengar tak cerita Luqman Hakim?

Tak penah dengar, meh aku cerita. Kalau dah penah dengar pun dengar jugak!

Luqman Hakim and anak dia berjalan kat padang pasir dengan keldai. Anak dia naik keldai, bapak dia jalan sambil bawak barang-barang. So ada org tegur apesal anak dia yang duduk atas keldai tu. Sangat kurang hajar bagi bapak jalan kaki sedangkan bapak lagi tua.

So diorang exchange place. Bapak naik keldai, anak jalan bawak barang. Sampai satu tempat ada org tegur apsal bapak sanggup biar anak kecik jalan kaki sambil bawak barang. Patutnya bapak yang jalan kaki sebab bapak lagi banyak tenaga. So diorang tukar balikkkk.

Kali ni dua-dua jalan, keldai bawak barang pulak. Tengah-tengah jalan, ada lagi musibat kepoci tegur apsal tergamak diorang biar keldai bawak barang banyak sampai nak bengkok kaki keldai tu berjalan. So dorang dua-dua sama-sama pikul keldai tu.

Sampai kat satu kota, semua orang gelakkan dorang sebab apekejadah la pikul keldai???

So Luqman Hakim cakap kat anak dia 'Tengok, kita takleh puaskan hati semua orang. Semua ada pendapat masing-masing. Kalau kita nak ikut cakap semua orang, kita boleh jadi gila!'.

Jadi kesimpulannya, mana kau nak. Nak aku jadi gila ke, korang yg gila?

Kalau nak buat aku jadi gila tu payah sikit la, sebab aku dah memang tak berapa betul sangat sejak azali. Tapi kalau korang nak gila, silakan. Aku takde halangan.

So, tolonglah jangan bagi cadangan or pandangan yang pelik-pelik kat aku. Rasa-rasa nak baca bahan berilmiah, belila sokabar. Blog aku ni memang takde ilmiahnya sebab ini adelah my life jurnal. Sebab tu takde sebarang penapisan tatabahasa kat sini.

Eh tapi not bad jugak la kan artikel aku pasal buasir tu? At least korang semua tau tanda-tanda buasir kan? Hahahaha.

Ok, yang ni bukan ilmiah. Tapi berdasarkan pengalaman.

Minggu lepas aku aktif mengemas rumah siap alih katil, kabinet segala. Sampai krem-krem perut aku. Tiap kali aku alih kabinet kan, mesti pastu aku rasa nak buang a ir besar. Adekah ini pemangkin?

Selamat mencuba!



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

posted by aveo757 @ 8:54 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER