walk on wings, tread in air: Food <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Food
2010-08-25



Mula-mula sekali aku nak bagitau yang menu berbuka hari ni adelah :

1. air soya homemade
2. udang masak lemak cili api with sayur kacang
3. ikan goreng sweet sour
4. ikan masin (ni khas untuk En Wan je)
5. sotong goreng tepung.
6. macaroni bakar satu tray besar khas buat anakanda terchenta.

Antara masakan-masakan di atas, takde satu pun yang aku buat.

Sekian.




Kelmarin bird Redza tersepit kat zip. Dia punya melolong tu boleh la sampai ke blok rumah belakang. Mungkin ni je la pengajaran untuk dia pakai spender. Asal aku suruh pakai spender je dia taknak, sekali tersepit terus tobat nasuha. Siang malam pakai spender.

Puncanya sebab dia main-main zip seluar time main UNO. Ntah apa kaitan main UNO pun nak naik turunkan zip?? Adekah betting siapa kalah tunjuk kote?

Mungkin juga.

Sebab aku dulu pun main camtu gak.
Kalau kalah, kena bukak pakaian selai demi selai.
Asal main UNO je semua gelabah pakai baju berlapis-lapis siap pakai tudung segala biar lambat sikit turn nak kena tanggal baju. Kira time tu kalau ko nampak dalam group tu ada pompuan pakai suar trek ngan T Shirt, pakai selendang siap pakai spek itam tu memang sah aku la. Selagi ada semua aku pakai. Punyalah takut kalah kena bogel. Macam ada orang sangat lah yang hadap nak tengok aku bogel.


Ini adelah Redza yang telah pandai memakai spender doplohpat jam. Bontot aku lebih kurang cenggini la kiutnya. Tapi kaler cerah sikit la. Takde la keladak sangat rupa ini.



Ni kurma feveret Mak Aji. Aku memang tak makan kurma. Series takleh masuk. So orang lain makam kurma, aku togok teh o je la.
Mak Aji ni suka beli kurma yang pelik-pelik. Yang spesies ni, sekotak ada 30 bijik je. Dalam dia isi badam siap ngan kismis. Aku tengok En Wan makan dah macam kunyah cokelat.
Aku try gak makan, tapi memang takleh masuk. Ntah apa punya level jahil la aku ni, kurma pun tak tau makan.



Aku panggil kurma ni KURMA BADAM. Tau Mak Aji panggil apa?

Mama : Eh, kau tengok ni. Mama bawakkan korang kurma apa.

Aku : Kurma apa ni, Ma? (sambil belek-belek plastik)

Mama : Kurma bijik tersentil.


Korang boleh terfikir tak nama tu?
Aku sendiri tak gamak nak sebut okk.



TADAAAAAAAAAAAAAA!!


Thank you to those yang telah meng-order baked macaroni with cheese ni dengan aku.
Memandangkan aku takleh masak, jadi semuanya Mak Aji yang buat.

Tempting?????

Kalau nak order contact gua.
RM15/sekotak.
Datang rumah aku ambik sendiri.

posted by aveo757 @ 4:50 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER