walk on wings, tread in air: Ikan jaws ada kat negara orang putih and orang hitam <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ikan jaws ada kat negara orang putih and orang hitam
2010-08-24
Tadi time berbuka Redza tetiba lari ke dapur.

Redza : Ma, Australia ada shark kan?

Aku : Ha'ah. Why?

Redza : South Africa also got shark. Ija tengok kat tv.

(Ni kes layan National Geographic).

Aku : Oh ye keeee?? Abis, Malaysia ada shark ke tak?

Redza : Takde.

Aku : Why?

Redza : Now Ija dah tau. Australia got shark. South Africa also got shark. Shark ni ada kat tempat orang putih dengan orang itam je.

Aku : La, ye ke? Dia suka kat orang putih and orang itam je ke?

Redza : Tak. Dia tak suka. Sebab tu dia ada kat situ. Tadi kan dia tunjuk pompuang (dia mmg ada sleng Ganu) orang putih tu kena attach dengan shark. Mati.

Aku : Ala, takutnya Mama. Abis kalau Mama, dia attack tak? Mama kaler itam kan?

Redza : Jap, Ija check.

(Lalu dia pegang-pegang muka aku, tengok kulit tangan aku..)

Redza : Tak, Ma. Mama dah brown now. Ija pun dah brown.

Aku : Ohhh, so kita selamat la kan? Papa mesti kena attack kan, sebab papa orang putih.

Redza :Eh, tak!!! Papa pun tak kena attack. Sebab papa dia mula-mula putih pastu kat sini kan (tunjuk kat area kote) dia itam, pastu kat bawah putih balik.


Sekali lagi aku silap tanya soklan depan Pak Aji and Mak Aji yang tengah enak menjilat jari makan sambal ketam. Terbantut selera orang tua tu kejap.
posted by aveo757 @ 8:57 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER