walk on wings, tread in air: Masak time <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Masak time
2010-06-21



Bila kita kuat makan, haruslah rajin masak.
Kalau tak, takde saper nak melayan tekak kau yang asik-asik nak mentekedarah.
Jadi, aku telah dengan rajinnya membuat puding kastard and pizza.



Ini namanya puding kastard.


Ni memang feveret aku sejak dari kecik. Menu ni memang wajib ada bulan puasa. Best je bila puasa sepanjang hari pastu pekena bendalah ni sejuk-sejuk. Kengkadang aku simbah ais kat dalam mangkuk terus. Pudingnya seketul je, tapi fruit cocktail separuh tin aku curah. Ini namanya edisi tamak haloba.


Home-made pizza.


Tak main la beli yang frozen-frozen ni okk.
Cuma dough tu je aku beli yang siap punya. Takde keje aku nak menggentel dough segala.
Daging tu aku beli daging cincang Ramli Burger, tumis ngan bawang putih and halia sampai masak, pastu letak tomato puree and sos spageti Prego. Settle.

Cheese haruslah sebeban. Baru la makan pizza namanya. Kalau versi Mak Aji, sangatlah menjaga kesihatan. Kononnnnnn la. Cheese letak seciput. Padahallllllll kedekut. Ngahahahaha.



Tapi sebenarnya rupa pizza aku camni.


Hangus okkkk. Bukan hangus yang sikit-sikit.

Ni semua sebab aku trial and error. Nama pun home-made kan, segalanya aku main boh je. Bila nak bakar termenung jap depan oven, berapa aku nak letak ni?
Aku letak lah 180C for 20 minutes. Hasilnya beginilah...ni lah namanya pizza sempena FIFA World Cup South Africa!! Gila Pak Itam okkk pizza aku. Seb baik tepi-tepi je yang keras, ala-ala biskut. Tapi inti bestttttttttttttttt. (kalau dah salah masak tu memang susah nak mengaku kalah)

posted by aveo757 @ 11:40 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER