walk on wings, tread in air: Balik-balik aku je yang paling best! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Balik-balik aku je yang paling best!
2010-06-28



Kenapa lah ada manusia yang suka sangat mempoyokan diri secara terang-terangan?

Ada satu hamba Allah ni, dari dulu lagi aku dok mendengar je orang citer pasal dia suka sangat mengkondem orang. Semua yang ada kat orang lain semua tak best, balik-balik dia je yang best.

Kalau kau cerita pasal kereta Evo, walaupun dia takde keta tu tapi nanti dia kata dia penah naik Pakcik dia punya Evo, takde la best manaaaaa. (memang la tak best sebab ko menumpang je, bukan kau yang bawak)

Kalau kau cerita pasal kau buat macaroni bakar, nanti dia kata dia pun buat jugak tapi pakai cheese yang diterbangkan khas dari Switzerland, tak main la beli kat Giant (ok yang ni aku ekzejeret tapi lebih kurang macam ni la tahap cibai dia bercakap)

Kalau kau cakap ko plan nak gi HK, nanti dia cakap dia kecik-kecik dulu dah pegi dah, now plan nak pegi kali kesembilan. (tapi tak pegi-pegi pun. Tunggu jet peribadi siap kot)

Sampaikan ke satu tahap kalau ko cerita about something yang best like cerita hantu ke kan, nanti lepas kau cerita tu dia sambung 'Eleh, aku punya cerita lagi best..'. Memang dia je la yang best. Orang lain tak. Sukati kau la kalau cerita kau lagi best pun, tapi aku tak nak dengar.

Kalau cerita bab anak lagi kau tak boleh lawan okkkk.
Sebab anak dia yang paling bijak sekali, anak orang lain konfem takleh lawan punya.


Poyo : Anak u berapa bulan?

Mangsa : 7 bulan

Poyo : Dah pandai jalan?

Mangsa : Belum lagi.

Poyo : Lambatnyeeeeeeeeeeee. Anak I umur 5 bulan dah pandai jalan. Umur 2 bulan dah ada gigi 2 batang.


Lebih kurang camtu la.
Semua dia yang best.

So mangsa kali ni adelah aku.
First time kena ni.


Poyo : Gi mana hujung minggu ni?

Aku : Takde kemana. Lagipun nak gi skolah Redza jap jumpa teacher dia.

Poyo : Ambik report kad ke?

Aku : Takde lah, bayar yuran (sebenarnya mmg ambik report kad tapi aku malas nak layan bersembang ngan pompuan ni)

Poyo : Takde ambik report kad ke?

Aku : Takde.

Poyo : Eiiiiiiiiiiiiiiiii, sekolah apa yang ko hantar anak ko ni, takde report kad????


Walahweiiiiiiiiiiiiiiii, memang menguji keimanan okkkk.
Pakkal aku mengandung. Kalau tak memang biru muka dia aku tarbiahkan.








posted by aveo757 @ 3:19 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER