walk on wings, tread in air: Berhenti kejap boleh tak? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Berhenti kejap boleh tak?
2010-06-30



Hari ni bibik aku balik.

Malam kang kitorang hantar dia. Maka bermulalah episod segala benda buat sendiri. Dah lama dah aku tak buat keje terkangkang-kangkang sensorang kat dapur. Selalunya kalau aku masak, dia tolong basuhkan kuali periuk, kalau aku goreng-goreng, dia tolong kupaskan bawang. Nowwwwwwww...selamat berkuntau sensorang di dapur Diana!

Selalunya bila bibik nak balik aku takkan stress sebab aku rasa cam bahagia dapat life aku balik hidup bertiga. But this time, aku stress sikit.
Dah la aku ni kejap bleeding kejap ok.
En Wan pulak nak gi Japan Ahad ni.
Bibik pulak takde.
Mak Aji pulak asik la suruh aku bed rest.
Apekejadahnya aku nak rest kalau aku sorang je yang diharapkan nak handle segala benda dalam rumah ni sok? Mau tertangkup jugak aku kat tangga.

Semalam, one whole day memang aku manjakan diri melepak atas katil layan segala tok nenek movie yang ada sambil facebooking. Satu keje opis aku tak sentuh. Konon nak bentikan bleeding. Gila sangap duduk atas katil je keje. Lain la kalau ada En Wan sekali kan, memang cukup suka aku duduk atas katil. Tak cukup kat atas, aku sambung kat bawah katil pulak.

Esok pagi Mak Aji datang rumah, dia cakap nak tolong masak-masakkan untuk aku. Dah macam berpantang pulak, padahal bleeding je (je??)

Tapi dia dah warn aku suruh tido bawah jangan naik turun tangga segala. Siap suruh Ibal ambik half day off Isnin depan, teman aku tido first nite En Wan takde kat rumah. Dah macam kena torture okkkk. Kang aku lari dari rumah kangggg!

Memang la best mak jaga kita kan, boleh gak teman-teman bergossip. Gossip ngan Mak Aji best okkkk. Ko boleh cerita pasal apa je, memang masuk je dia ni. Cuma kesian kat dia, Mak Aji ni bukannya sihat sangat. Buat-buat sihat je. Lagi satu hal pulak, Pak Aji kalau duduk rumah aku konfem aku takleh bangun Subuh 6.30am ni, kul 5.50am dia dah gegar pintu bilik aku. Agak stress di situ okkkk.

Nak duduk Bangi terus selama En Wan takde ni, kesian pulak Redza terpaksa ponteng skolah. Anak aku ni on je kalau aku kata takyah skool. Siap cakap 'Thank you, Ma' lagi kat aku.




Mengada-naga eh aku?
Laki pegi berjuang 5 minggu pun nak gelupur kecoh satu Malaysia tertekan.

Kalau tak kerana bleeding konfem aku leh buat semua bendadengan cool dan tak gelupurnya. Tapi disebabkan bleeding semua benda jadi huru-hara. Terpaksa limitkan pergerakan. Mana aku tak stress??






posted by aveo757 @ 10:41 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER