walk on wings, tread in air: Sound <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Sound
2010-05-08



Semalam En Wan buat tebiat dia lagi.
Kul 9.02pm tengah aku elok bersila nak berfacebooking, dia sound

'Siap. Tengok movie.'

'Movie kul berapa?'

'9.30pm'

See? Macamana aku tak bengang. Dah suntuk baru nak sound.
Buat kesekian kalinya aku main sarung je baju, bra tak payah.
Dah la tetiap minggu dia buat perangai macam ni.
Masuk minggu keseploh sok, konfem tetek aku labuh cecah pinggang. Siap boleh selimpang kat bahu. Ok, exagerrate.

Tapi sampai Summit, orang beratur gila bapak punya panjang. Dapat la seat, tapi depan sekali. Memang mendongak la jawabnya. Tapi En Wan taknak, dia mati-mati nak dok blakang jugak. Alasan, 'sakit kepala mendongak sampai 2 jam lagipun rugi takleh ringan-ringan. Di tak pakai bra kan?'
Nak ringan-ringan apakejadahnya lagi kalau dah terkeluar sorang anak dah punnnnnnnnn.
Tapi aku dah malas nak sound orang tua ni. Dulu boleh la aku sengih-sengih keghairahan bila dia buat joke macam tu. Dah masuk tahun kesembilan ni, aku rasa nak bagi penumbuk lagi ada.

Last-last tak jadi tengok movie. Jadi beli pirate DVD je.

Ok now, aku tengah tunggu Mak Aji and Pak Aji datang.
Jiran sebelah dorang tak abis-abis lagi renovate rumah sampai bulan puasa sok baru siap.
So aku kerah dorang datang rumah aku, tido sini.
Boleh gossip-gossip.

Aku kalau bab gossip ni rasanya lagi best gossip ngan Mak Aji atau mak mertua.
Nak lagi ngan Mak Aji, dia punya efek memaki tu agak sama je level ngan aku. Kalau gossip ngan member tak best sangat. Sebab member aku semua baik-baik. Kalau yang cilaka sikit pun Apeng la kot. Tapi Apeng skang pregnant, so aku taknak menggalakkan dia gossip ngan aku sebab barangsiapa yang bergossip ngan aku, cerita dia tak berapa gah sangat, tapi memaki je lebih. So, tak sesuai untuk ibu-ibu mengandung.

Oh ya, aku perasan ada a few reader blog ni yang tengah pregnant, so aku tak galakkan korang kuar masuk blog aku ni selalu-selalu sangat. Bukan apa, blog ni banyak unsur-unsur jenayah, lucah dan tersasar dari norma-norma kesopanan. Islamik tu apetah lagi. So, sila carik bahan bacaan yang berilmiah sikit. And sebab tu jugak aku dah tak letak gamba aku kat blog ni. Kang anak ko terkenan pulak ngan kulit aku sok, aku taknak bertanggungjawab okkkkk.

Kalau gosip ngan mak mertua pun oraittt.
Mak mertua aku lagi la, jenis yang upfront.
Aku tak tau la if mak mertua aku je yang jenis macam tu or orang Tganu memang macam tu. Haha. Contohnya kalau kita nak mengata orang macam ada berlapik-lapik sikit la kan like 'Anak dia tu takde la pandai mana, boleh laa takat PMR 2A'.

Tapi mak mertua aku direct okkkkkkkkk.

'Anak dia dok cerdikkkk. Bodo!'

Wakakakaka.
Gila best la.
Mentang-mentang la anak dia bijak selamba dek je eh sound anak orang. Dia tak tau menantu dia pun bodo gak.
En Wan kalau dengar mak dia cakap macam ni memang bantai gelak. Takde de dia nak sound 'Eh, Mok ni, tak baik cakap camtu'. Dia biar je, sebab dia kata biasala orang-orang tua. Cakap memang tak berlapis-lapis.

Nak harap aku soundkan lagi la takde.
Sebab aku suka.
Wakakakakakakkaka.

Tapi tak boleh blah kalau nenek aku yang sound. Walaupun dia Singaporean tapi half of her life dah duduk kat Tampin, so tempias-tempias Melaka tu memang dah blend dalam diri dia. Banyak vocab-vocab mencarut aku blaja ngan dia la like sialpalis, musibat, cilaka banat.

Adeh, takleh sambung la cerita pasal nenek aku ni. Kang aku tak masak.
Ok, aku nak sambung masak dulu.

posted by aveo757 @ 1:00 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER