walk on wings, tread in air: Ye lahhhhhhhh <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ye lahhhhhhhh
2010-03-02



Semalam dapat email from Nuffnang. Cuak.

Today dapat call dari Nuffnang. Cuak lagi.
Hehehe.

Ok laaaaaa.
Aku buatlah entry pasal BB niiiiii.
Walaupun aku tak habis explore lagi.

It's true selama ni ada orang bagitau aku yang once you use BB, there's no turning back. Aku pun dah ada rasa nak campak je HTC aku ni. HTC ni ok for those yang suka touch screen tapi aku tersilap beli. Aku ingat touch screen ni ok sangat, lagi menyusahkan ada. Tu la kan, beli sebab member pun beli, ni la padahnya. I should have listen pada kata hati supaya stay je ngan Sony Ericsson aku tu. At least lagi ok dari HTC. TU pun sebab aku blom kenal BB lagi time tu.

Anyways, ada satu malam tu, aku habiskan masa dari kul 8pm sampai 3am nak explore BB. Tak banyak sangat yang aku dapat pun, biasa la kan, lembab. But thanks to readers yang banyak bagi tips on how to godek-godek BB. At least aku rasa skang aku dah tak berapa buta sangat la pasal henfon ni. Hehe.

Sebagai seorang yang tak paham sangat pasal henfon (not only BB but apa bangsa telifon sekalipun), adelah sangat menyusahkan untuk aku come out with 3 entries about BB Digi Contest. Maka, silalah bertahan dengan level kejakunan aku terhadap gadjet ni.

So that nite, mula-mula aku kena pahamkan dulu apa itu program Digi Blacberry Smartphone Contest. Maka aku pun bukak la website Digi..


Padahal hari tu masa briefing orang Digi tu dah suruh masuk website dia untuk download application tapi aku macam tak paham-paham jugak. Or maybe masa tu aku tengah gabra nak pasang simcard so aku tak kuasa nak dengar apa dia cakap kat depan.
So that nite, aku dah donwload FB dalam henfon.



Yeahhhhhhhhhhhhh!! Sape kata aku buta gadjet???

Dan semenjak dari itulah aku kejap-kejap log in FB guna BB je. Laptop pinky pun pandang tak pandang. Ewahh. (kena la gunakan abis-abisan selagi ada kat tangan ni kannn)

Tapiiiii, apesal aku layan FB guna HTC tak kuar status 'via Facebook for HTC'???
Apa kokak sangat ke HTC ni? Padahal aku beli HTC ni lagi mahal dari BB Curve.

Ok, now FB done!
So apa lagi yang penting??






YM!



Dah baca-baca segala syarat, bila nak click download je, sekali dia kata the same application has been installed.

Buang masa aku okkkk. Tapi takpe, blaja punya pasal. Ko kan bangangggg.

Check-check, memang ada rupanya. Aku yang tak pandai carik. (read = tak kuasa carik)



Okeyyyy.
Sudah boleh layan YM dari BB!!

Tapi aku tak sure apa status dia tulis kalau kita layan YM kat henfon?
Adekah sama macam FB? Ke dia tulis "I'm mobile"?

Tapi tak best la layan kat BB. Kelam kabut aku nak reply mesej. Agak membuatkan aku fedup jugak la. Or maybe aku yang lembab.

Buttttttttt, salah satu benda yang aku suka about BB sebab MAIN MENU dia.
Senang nak play with, senang nak adjust letak kat mana, and boleh move-move. Maybe kat phone korang pun boleh, tapi HTC TAK BOLEH! So that explains kenapa aku jakun gila dengan BB.

Aku nak alihkan FB ni from DOWNLOADS FOLDER to MAIN SCREEN.
Caranya adelah...


Click kat icon FB tu, then click kat button yang aku bulatkan tu, nanti dia kuar option window. Then, select MOVE TO WINDOW.

The moment ko click kat MOVE TO WINDOW tu, nanti ada another window kuar..


This window.

Select HOME.
Nanti dia akan bawak ko ke MAIN MENU.


Dari MAIN MENU ni pun ko boleh adjust-adjust lagi ko nak letak icon FB tu kat mana.
Like aku, aku letak dia kat main screen. So aku letak atas sekali.


TADAAAAAA!!!


Ko tengok lah screen aku ada apa.

YM.
FB.
Yahoo mail.
Kamera.

Itu yang penting okkkkkkk.
Yang lain tak study habis pun takpe.

Jap. Jap. Camana nak donwload mahjong game?? Anyone?




Tapi kan...aku ada bukak MAXIS page. Sebab aku guna MAXIS so aku tau MAXIS pun ada buat the same contest cuma dia guna BB Bold.
Pasal Bold tu aku dah study.
But yang aku nak tau if anyone boleh bagitau aku, kalau aku pilih 5MB punya package ni, banyak tak benda yang aku leh guna?
I mean kalau hari2 aku check email tu, dalam sebulan agak-agak cecah tak 5MB?

Sebab aku penah try check email and layan blog dengan HTC aku ni, sekali kauuuu bil data je RM400++.

Masakkkkk.

posted by aveo757 @ 4:35 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER