walk on wings, tread in air: This entry takde maksud nak perli sesaper ok, ini adelah pengalaman diri <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


This entry takde maksud nak perli sesaper ok, ini adelah pengalaman diri
2010-03-03


Ini adelah aku pada petang tadi.
Gambar disnap dari celah lubang skodeng.

Sangat sembab, pucat dan tidak mengghairahkan lansung.
Muka pun dah macam muka mintak penampar. Tapi aku tau takde saper nak tampar aku dalam keadaan aku sakit macam ni jadik boleh lah aku carik pasal.
But seriusly, aku masih menahan kesakitan. Sakit yang teramat sangat. Kalau aku boleh bagi perumpamaan, macam aku sakit lepas kena sembelih bersalinkan Redza dulu.

Now baru aku tau apa itu BENTAN.
Gila kauuuuu, biru kuku kaki aku tahan sakit.
Jalan pun membongkok (padahal dokter dah pesan jangan bergerak, aku siap mengangkut printer bagai).

Thanks to yang concern tanya sakit apa Di? Sakit apa Di?
Biar aku keep it to myself dah la ye.
Nothing serius..hopefully.



Ada readers yang tanya 'Kak Di, saya tak paham bila Kak Di kata kalau nak test kurus ke tak, pepek mesti lagi tinggi dari perut'.

Perhatiang ye anok-anok.
Jangang salah fahang. Ambe dok kate gemuk tu salah.

Gemuk takpe beb, tapi jangan buncit sangat.
Buncit manja-manja tu biasa la.
Tapiiii kalau sampai ke tahap bila ko duduk atas toilet bowl tu pepek sendiri pun dah tak nampak, tu bukan buncit lagi dah. Tu namanya ASTAGHAFAR Abang Kus...ASTAGHAFAR.

Ni bangsa kalau ko pakai panties, panties ko mesti bergulung ke bawah sebab perut terlebih sudahhhhhh (peringatan untuk diri sendiri jugak sebenarnya).



Aku selalu kalau nak test buncit ke tak gemuk ke tak, aku akan baring pastu perhatikan pepek.
Kalau pepek terhalang oleh perut maknanya aku buncit.
Simple.

Tapi aku buat cuma kalau perasan aku tengah kurus.
Kalau aku rasa badan sembab semacam takde de aku nak snap-snap vain macam ni.
Silap-silap baju ni pun aku peruk bawak peti ais.

Aku ada satu baju yang akan jadi benchmark.
En Wan belikan baju tu masa bila ntah, aku lupa tapi masa tu berat aku 45kg.
So bila aku nak test if badan aku naik or not, aku akan pakai baju ni and see if boleh muat dengan selesa (bukan muat macam kena balut nangka) pastu landing atas katil to see if perut aku lagi tinggi dari pepek.
Kalau lagi tinggi maknanya aku kena workout sket.
Aku pun tak pasti if teori aku ni boleh pakai tapi mamposlah kan, perut aku bukan perut kau.


Tapi sekarangggggg (sambil geleng-geleng kepala)......

Perut aku macam dah naik sikit dari kemaluan (eh tetiba nak sopan)
Aku pun dah habis daya nak turunkan berat badan.
Lantak ko la, janji jangan cecah 48kg sudahh. Walaupun ideal weight sebenarnya 48kg, aku tak rasa selesa. Rasa perut bergulung and dagu berlipat.

Actually aku dulu penah lalui fasa buncit terlajak - lepas a few months bersalin.
Benda yang buatkan aku tersentap was bila time tido. Aku kan suka bogel kalau tido.
So that nite, En Wan terpegang perut aku lantas stim!!! Cibaiiiiiiiiiiiii. Kau ingat ni tetek?
Aku rasa macam nak minum cuka getah malam tu jugak.

Esok tu jugak aku start exercise gila babi.
Still teringat lagi how terbuai-buainya perut aku everytime aku jogging.
Masa tu aku cakap kau, perut aku lagi gorjes dari tetek okkk. Sumpah tak kelakar.

Agaknya kalau dulu producer filem Halimah Jongang tu nampak aku tengah joging ngan perut melambai-lambai, mesti pastu dia buat filem DIANA MENGGELEBER.


p/s : like i said, this entry takde maksud nak perli sesaper ok, ini adelah pengalaman diri.
posted by aveo757 @ 12:51 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER