walk on wings, tread in air: 15 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


15
2010-02-09



15 random things.
Tagged by Shasha Bee. (sebenarnya dia suruh buat 23)

Kan ke senang hidup aku macam ni hari-hari buat tag je keje.
Actually dah banyak dah random things aku buat dalam blog ni. Aku pun lupa mana aku letak. Tapi takpela, aku try ingat balik apa yang randomnya about Green Apple.


1. Mesti pakai pantyliner
Dulu aku ingat pantyliner ni adelah getah spender. (gla bodoh)

Except kalau pakai G-string, konfem takkan kuar rumah tanpa pakai pantyliner. Aku start pakai pantyliner tahun 2000, masa dah keje. Biasa la kan, first time pegang duit gaji sendiri, takyah bayar rumah, makan tanggung, so gaji tu macam banyak gila. Jadi, mula la beli benda yang tak penting sangat like pantyliner. Tapi lepas tu pantyliner ni jadik satu kemestian. Kalau tak pakai terasa pepek bagai diawangan-awangan. Something missing bak kata Tom Sellect. Disebabkan aku tak suka pakai tissue toilet, so kalau pakai pantyliner tak kesat pepek pun takpe, spender aku tak basah. Sejak pakai pantyliner perasa green tea, En Wan kata pepek aku wangi. Eh.

(matila takde orang nak minum green tea pasni)


2. Tak pakai perfume pun takpe, janji pakai deodoran
Akulah manusia yang paling malas pakai perfume. Sebab tu aku tak gila kumpul perfume. Selain dari sebab takde duit dan takde tempat nak letak perfume banyak2, hidung aku boleh accept bau-bauan ikut masa. Sometimes, boleh bau perfume A, kang sebulan pastu aku takleh bau. Bau je muntah. So, aku beli perfume cukup syarat je. Kot-kot la terasa nak pakai. En Wan sampai tak tau nak belikan aku apa untuk birthday. Perfume tak pakai, emas tak pakai, coklat tak makan. Sudahnya, tiap-tiap tahun aku dapat hadiah ciuman kasih sayang berserta nikmat syurga dunia yang tidak bertepi.


3. Menyampah dengan orang yang tak reti nak berbual
Aku memang tak reti berbual dengan orang yang sepatah aku tanya sepatah dia jawab. Kalau orang tu aku pernah jumpa 2-3 kali and dia masih dengan sepatah sepatah nak jawab, masuk kali keempat aku jumpa memang aku angkat kening je la. Sumpah aku tak tegur dah. Come on la. Kot ye pun ko pemalu gila, takkan dengan orang yang dah pernah berbual ngan ko 2-3 kali pun ko still nak stiff. Tak lojik okkk. So seblom aku tepuk kepala kau 'Alo, yang ko taknak bercakap-cakap ni apehal, sengau ke?' baik aku buat dek. Aku anggap je la ko tak suka aku.


4. Suka ratah lauk
Walaupun kat rumah ni cuma ada 3 orang dewasa dan seorang kanak-kanak yang masam, dan 2 orang dewasa hanya makan di rumah pada waktu malam, tetapi average duit belanja pasar adelah RM150 seminggu. Itupun 2 kali seminggu makan kat luar. Sebab aku suka ratah lauk. So, kalau aku masak tu memang nampak macam nak makan 7 orang, tapi hakikatnya cuma bibik, budak masam, En Wan, aku dan 3 ekor jin belaan yang makan. But suprisingly lauk tu habis. Tapi bak kata En Wan 'Takyah nak surprise surprise, Di. Dah memang awak yang mentekedarah laju, lagi nak cakap "surprise eh, kita tak penah buang lauk".

Ehh dia ni, aku muntahkan balik kangggg.


5. Suka gelak kuat-kuat
Sesaper yang penah bersembang ngan aku sila la buat testimoni untuk point nombor 5 ni. Aku memang jenis yang cakap kuat dan gelak kuat. Sebab tu aku pikir patblas kali kalau orang ajak jumpa. Bukan apa, takut lepas jumpa orang tu terus putus sahabat ngan aku. Tapi betul apa, nama pun GELAK, jadi apesal nak suruh aku kontrol. Kalau kontrol, namanya SENGIH. Kalau tang bercakap tu, memang takleh buat apa la. Keturunan aku ada tempias-tempias Padaiyappa, so memang dah biasa cakap kuat. Cuba tengok pompuan tu panggil siap ngan echo lagi 'PADAIYAPPA PA PA PA PA'.


6. Retail therapy tak pernah menjadi
Untuk orang lain mungkin menjadik. Tapi ngan aku, tak pernahnya jadik.
Mungkin sebab apa yang aku beli tu sebenarnya tak berapa penting or apa yang aku beli sebenarnya untuk cukup syarat pi bershopping. Whereas sebenarnya ada benda lain yang aku nak beli tapi aku tahan diri dari beli. Sebab tu kejap-kejap aku ajak En Wan pi shopping sebab kepuasan tu takde. Tapi aku beli yang murah-murah je cam kasut Vincci, bra Scarlet, spender yang 5 helai satu ikat tu and beli Yong Tau Foo kat pasar malam. Murah je kan. Jangan ingat benda murah tak tahan lama. Sandal Vincci yang aku pakai skang ni dah nak masuk 3 tahun tak mampos-mampos lagi. Cibai betul. Nak je aku gigit kasik putus.


7. Nak feeling macam orang kaya tapi apakan daya
Aku suka tengok blog orang yang cerita pasal shopping and food. Cerita beli designer dress, designer shoes, branded handbangs and makan kat tempat-tempat posh. Suka gilaaaaaa pastu aku nyanyi-nyanyi la kat telinga En Wan 'Jom laaa...jom la kita gi kedai Gucci (padahal kedai dia pun aku tak tau kat mana). Tapi percayalah, bila aku dah masuk kedai-kedai tujuh bintang ni, samada aku gostan ataupun takde saper nak layan aku. Jadi hasilnya, purse aku terselamat dari diperkosa oleh sales-sales yang rakus di situ. Kalau bab makan ni memang takde la aku nak masuk restoran gempak-gempak makanan Itali la, German la, Chezhoslovakia la. Sebab utama adelah En Wan memang tak berkenan makanan western. Dan aku juga berpegang teguh kepada pepatah 'Never eat anything you can't pronounce'. Makanlah makanan yang senang nak sebut dan senang juga nak bayar like 'Bang, benjo satu!'.


8. Suka wangi-wangi bila tido
Dari dulu aku suka mandi malam. Alasannya adelah supaya segar, wangi dan kalau esok bangun lambat takyah mandi dah. Tapi takde la wangi sampai nak spray perfume bagai, cukuplah dengan deodoran, krim badan dan air wudhuk. *pitam baca*


9. Tido bogel
Baju tido dipakai pada waktu nak tido.
Semasa tido tidak perlu pakai baju.
Selain dari rimas dan panas, ia juga melembabkan proses persenggamaan. Laki aku ni bukan boleh sabar-sabar. Kalau dah stim tu main rentap je apa yang ada. Kang rabak lagi spender aku. Puas pulak pagi-pagi sok aku nak kutip getah spender, kain spender, labuci spender semua bertebarai.

(Wah macam ganas je bunyiknya. Tu baru bunyik, belum tengok lagi. Wakakakka)


10. Tak pandai kipas
Aku memang tak pandai ambik hati orang lain. Sebab tu tak ramai kawan. Aku macam tak caya je ada 2000 org lam FB list. Nasib la korang tak kenal aku, kalau tak, konfem ada 2 orang je dalam FB list tu. Satu Ima, satu ****.

First, maybe sebab aku outspoken. Kalau aku rasa nak sound, aku cakap je. Mana ada orang suka mulut macam aku ni kan. En Wan je yang suka kat mulut aku. Auwww!

Second, kalau aku rasa takde benda yang perlu aku puji, aku takkan puji semata-mata orang lain pun puji. Ape kejadah?? Sometimes Mak Aji pun sound aku 'Ko ni tak reti ke nak ambik hati aunty tu. Dia dah bawakkan cookies untuk kau, rasa lah'. Dah ko bawak chocholate cookies, apesal lak aku nak rasa sedangkan aku tak makan coklat? Kang aku muntah depan ko kanggggg, sentap. Bagi aku, kalau aku rasa aku tak boleh nak puji, aku akan diam. Itu lebih baik kan dari aku puji tapi tak ikhlas. Dan sangat tak best bila ketidakikhlasan tu nampak jelas kat airmuka. Sangat-sangat damn je rasa.

Third, ...
Takyah la banyak-banyak. Kang betul-betul korang delete aku kang, kesian aku takde kawan.


11. Teh
Mana-mana aku pegi memang teh yang aku order. Tak kira la teh O panas, teh O ais, teh tarik, teh O ais limau or koTEH. Eh.
Tapi takde la semua tempat ko nak belasan teh kan. Agak-agak la kalau peghak sekalipun.


12. Pandang orang tak cover-cover
Aku kalau tengok orang memang tak sorok punya . Nak pulak kalau ada jejaka hensem ala Dr SMS melintas belakang aku. Memang aku pusingkan kerusi nak hadap dia. Buat apa nak cover-cover? Lain la kalau dia jalan ngan awek, ha itu memanglah kena cover. Kalau dia tengah lepak sensorang, jangan disia-siakan peluang ke-omeh-an ini. Kang tetiba dia bangun pi tempat lain kangggg, baru menggagau nak carik kat Telekom, kat FB, kat adultfrenfinder segala. Sementara dia terconggok kat depan ni, so STARE! Biaq pi orang nak kata ko gatal pun, bukan ko meraba, baru tengok je. Tak luakkkkkkkk.

(tapi kalau nak tengok laki aku tu ingat2lah aku di sini)


13. Meluat ngan laki meleseh-leseh
Saya suka lelaki yang selamba tetapi tidak terlalu selamba sampai nak citer pasal bulu kote on the first date.
Saya suka lelaki yang gentleman tapi tidak terlalu gentle sampai semuanya 'Up to you la. You decide'.
Saya suka lelaki yang suka berjenaka tapi pastikan jenaka ko tu betul-betul kelakar ye. Jangan sampai buat lawak benda-benda yang sensitif like 'Kulit u gelap ye? U mandi minyak sapi eh?'. Kalau rasa tak pandai buat lawak tu sila buat muka series je okk. Kang tak pasal kunyah bubur sampai tua.


15. Tak pernah shave bulu kaki dan misai
Amende ni wax-wax segala??
Tak penah hayat aku cukur bulu kaki and misai. (aku ada misai ala Sekar)
Bulu lain konfem cukur, kalau ada pun takat selai dua je la, saje nak bagi efek seksi. Tapi kaki memang tak pernah cukur. Maybe sebab bulu kaki aku tak ketara. Sikit sangat. Bulu kaki aku banyak lari kat celah kangkang kot. Ataupunnnnnnnnn, aku tak perlu cukur bulu kaki sebab wellllllllll kaki sebaya ngan Gisele Bunchen. Kaler je lain.

posted by aveo757 @ 10:08 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER