walk on wings, tread in air: Nanti hitam <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nanti hitam
2010-01-05





Sambil buat keje layan citer lama-lama.
Elok je aku gelak-gelak layan cerita Prebet Lapuk ni tetiba kat 02:22 dia pesan kt bini dia 'Jangan banyak-banyak main panas tau, nanti hitam'.

Asam kepingggggggggggg.
Terasa aku okkk.
Saper la yang tulis skrip ni.

Kalau laki aku pesan cam tu kat aku before gi perang, aku bomkan dia terus kat depan pintu tu jugak. Selesai.

Tapi apesal aku nak emo eh?
Aku hitam ke?

Wakakakakaka.
Tumbuk diri sendiri laju-laju.

Memang kalau hitam ni tak cantik agaknya. Takut betul kalau diri jadi hitam eh?
Aku tak takut punnnnnn (tapi pakai whitening cream).

Masa aku skolah rendah biasa la kan, budak-budak tend tu couple-couplekan orang ikut sedap anak tekak dia. Kalau budak pandai mesti couple ngan budak pandai. Kalau budak hensem mesti couple ngan budak cun. Kalau olahragawan mesti couple ngan olahragawati. Kalau hitam macam aku ni, sah-sah kena couple ngan si Vicky kelas sebelah. Fukimak.

Nak transformkan kulit aku jadi putih memang tunggu sampai tahun 2092 pun takkan putih-putih. Jadi aku pun berdoa la kot-kot la aku leh mengubah keturunan. Mana la tau dapat kawen ngan omputih, anak aku sok mata biru. Kulit tak putih takpe, janji ada sedikit kelainan. Ha, baru gempar Kampung Sarang Buaya, cucu si Aspiah kawen mat saleh.

Tapi, mat saleh rupanya tak nak kat aku.
Yang nak kat aku adelah mat ganu.
Jadiklah. Janji dia putih.

Tapi melepaslah aku nak tengok anak aku mata biru.
Mata sepet lagi ada.
No hal, janji ada kelainan.

Walaupun kulit tetap itam macam aku.


Wanna dance with me?
posted by aveo757 @ 1:12 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER