walk on wings, tread in air: India gaduh <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


India gaduh
2009-12-29

Redza : Ma, naper Santa ni tak datang rumah kita lagi? Ija dah penat tunggu dia.

Aku : No. Kita tak celebrate Krismas. Kita Malay. Malay celebrate Hari Raya.

Redza : Cina?

Aku : Kong Xi Fatt Choi.

Redza : Ha, apa tu?

Aku : Ala, yang lagu Ija nyanyi dulu kong si kong si kong si ni. (sambil jadik naga)

Redza : Ohhhhhh. Ok. Ija ingat dah. Kalau India gaduh? 
 

(anak aku punya panggilan untuk orang India adelah 'India Gaduh' sebab dia asik meneman bibik tengok citer Tamil. Biasa la kan citer Tamil mesti ada belasah-belasah. Asal ada citer Tamil je dia panggil bibik 'Bik, cepat Bik, cerita india gaduh dah start')

Aku : Orang India celebrate Deepavali. Yang ada api tu.

Redza : Oh, ok.

Dalam pada dia 'ohhhh' tu keluarlah pulak satu mamat ni kat TV. Rasanya aku tengah tengok citer Bahang Ravina kot.



Lantas, anak aku tanya dengan muka selamba 'Ma, dia ni Deepavali ke?'

Adeh.
Kalau la si Black ni betul-betul ada depan mata aku tak ke satu hal aku nak tukar topik lain. Seb baik dia tak tanya 'Mama pun Deepavali ke?'

Memang aku jawab ngan tapak tangan.






Petang tadi, tengah-tengah melayan YM ngan saper nama budak tu lupa pulak aku, then masuk satu komen

Anonymous has left a new comment on your post "Talk, talk, eat, eat, drink drink..money coming!":
cepat sumeorg pi beli mag impiana dapur... cantek betui la dapur kak di... kak di pun canteekk...

Publish this comment.
Reject this comment.
Moderate comments for this blog.
Posted by Anonymous to walk on wings, tread in air at 1:56 PM




Memang aku tau dia akan keluar January, tapi sebab still December so tak terfikir lansung. 




Ini bukan dapur aku. 

 


Ini baru dapur ahkak.



 


 Pemilik rumah yang gemuk. Petanda bahawa dia memang rajin memasak. Ngeh ngeh.




 
Ruang kabinet yang dia fokus tu lah satu-satunya tempat yang masih lagi kosong. Aku lom pikir lagi nak simpan apa. Simpan sokabar lama boleh lah kot.



KONSEP DAPUR : TROPIKA.
Sumpah aku tak tau pulak dapur aku konsep Tropika. I thot konsep SUKATI?



Percayalah cakap aku, sink tu memang sangat dalam okkk. Esok kalau aku ada baby baru, memang takde de aku nak beli besen baby, aku jirus anak aku lam sink tu je.


Sape yang hari tu ada tanya aku pasal kitchen cabinet, kalau berminat boleh la pi jumpa si Eric ni. Bersedialah dengan tagline dia 'Tak berapa mahal sangat lah'.

Kalau dia suggest ko tambah apa-apa kan, nanti dia punya standard ayat 'Cuma ada tambah sikitttt saje lah, dalam tiga ribu'.

Ye sangat lah Eric. Sikit.

Kitchen this time, aku sangat puas hati.
Sebab apa yang aku nak, dia dapat transformkan ke realiti sebijik macam yang aku imaginekan. Actually before jumpa Reno Concept ni, kitorang pegi a few places jugak usha-usha design and tanya harga. Tapi dorang macam nak taknak je layan bila kitorang cakap budget we all dalam 15K.

Takpelah kalau taknak layan.

Bila jumpa Eric, dia takde pun bolayan bila we all cakap budget just 15K.
Actually kitorang pun tak tau 15K tu banyak mana, sikit sangat ke, banyak sangat ke. So main cakap je. Aku rasa macam dah banyak gila dah tu. Lagipun kitchen aku yang dulu around 16K, so ingat nak maintain around tu jugak. Bila tunjuk pelan dapur, and bagitau apa yang aku nak kat dapur tu, sekali dia kuarkan quotation, ambik kauuuu. Tapi sebab kitorang sangat-sangat puas hati dengan design, pejam mata aje la. But aku just ambik cabinet and accessories dalaman je ngan Reno Concept. Hood, microwave and oven beli asing sebab lagi murah. Kalau beli semua ngan Eric konfem aku makan ikan bilis je sampai skang. Senang-senang berat aku leh cecah 38kg.

Sekian pembentangan tesis dari saya.

p/s : walaupun saya camwhore tapi percayalah bahawa gamba saya tengah pegang bunga tu adelah 7 kali take. Ini jelas menunjukkan bahawa saya sememangnya pemalu. Auw.


posted by aveo757 @ 10:40 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER