walk on wings, tread in air: Hukum <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hukum
2009-12-02



Sape tau, apa hukum dia kalau suami kita cakap 'Awak macam mak awak la'.

Baru-baru ni aku ada dengar orang bersembang pasal apa ntah tetiba orang ni cakap 'Kalau orang lain cakap ko sama macam mak ko takpe, tapi kalau suami ko tak boleh cakap camtu. Dah jatuh hukum haram'.

Aku tak sure apekah yang haramnya kalau cakap macam tu.
I mean kalau suami cakap tak boleh, orang lain cakap boleh.

Adekah sebab bila suami cakap macam tu otomatically si isteri tu dah jadik mak si suami?

So, if that is the case, apa pulak hukumnya pelakon-pelakon kita for instance Normadiah and Aziz Jaafar yang penah berlakon jadik mak and anak?
Diorang kena pasang niat yang dorang cuma berlakon ke?

Risau ni.

Sebab aku selalu cakap kat En Wan 'Abang macam mak la'.

Adekah En Wan sebenarnya dah jadi mak aku sekarang ni?

En Wan = mak.
Mak = pompuan.
En Wan = pompuan = TIDAKKKKKKKKK!! *pitam*

Eh, seriusly. Can someone explain?

posted by aveo757 @ 1:43 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER