walk on wings, tread in air: Tak sempat!!!!! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Tak sempat!!!!!
2009-08-18



Sahhh!!!!

Aku tak sempat masuk rumah before puasa.
Sebabbbbbbbbbbbbb...orang tua yang bernama Wan Mohd Ridzuan sangat la pandaiiii buat keputusan sendiri. Bila aku tanya apesal buat decision tak discuss ngan aku, dia kata saje nak bagi surprise.

Ohhhhh surpise rupanyaaaaaaaaaaa.
Apa tak kau suruh je kontraktor tu letupkan rumah tu kasik roboh terus biar semorang surprise sekali???

Rumah aku tu dah nak siap okkk, tetiba je dia sesuka hati gi cakap kat kontraktor pecah sana sikit, jap lagi kang pecah sini sikit lagi, pastu tak pasal-pasal dia pi tempah benda yang bukan-bukan, eh tensi okkk aku dengan dia ni. Blom cecah 40 tahun, dah gugur bulu-bulu aku melayan orang tua ni.

Jadi, aku taknak cakap banyak.
Sebab kalau aku cakap nanti lagi banyak aku maki dari bercakap.
Ni puasa nak dekat ni, kasik aku warm up benti memaki and mencarut dulu ye.

Ambik nafassssss...


Nak sangat tengok Redza kan?? Ambik ni.


Ni was taken on last Sunday, sessi mencuci rumah. Padahal rumah lom siap tapi asal Sabtu Ahad je dia kerah satu rumah pi kemas rumah baru. Apa motif pun aku tak tau. Masa ni mak mertua aku ada sekali, so aku takleh nak bising sangat-sangat la kan, takat hentak-hentak kaki time naik tangga and hempas-hempas baldi kat bilik air je la. Tu punnnnn En Wan tak paham-paham bini inginkan perhatian.



Eh, pandai okk anak aku ni bergamba skang. Like mother la..


Rumput pun blom ada lagi okkk, sedihh aku tengok rumah aku ni. Berbuih aku tanya 'Bang, bila nak tanam rumput, bila nak beli rumput'...dia suruh tunggu kolam la...tunggu wakaf laa..stok rumput lom sampai, nak kena study rumput apa best pijak tak pakai selipar, ehhh belasah aje la rumput apa pun. Kang aku tarah rumput kat depan jalan ni kang abis dah susah sangatttt.

Porch depan pun berkerak lagi dengan simen. Sedih okkkkk, sedih aku. Jiran sebelah and belakang dah siap pasang khemah buat house warming, semua nak puasa kat rumah baru. Aku?? Benti je la berangan nak masuk rumah before puasa. Dah nama tak masuk before puasa, maknanya lepas raya sok la baru aku pindah. Dah habis tu saper nak pikul barang-barang ni masuk lori bulan-bulan puasa? Kangggg..ada yang buka puasa pukul 2.


Father and son main cuit-cuit

Kiut sangat la buat muka camtu dah tau bini tengah hot rumah tak siap.
Kau bersihkan lah rumah ni sensorang. Aku tukang ambik gamba bersantai-santai saje. Biar mak kau tau bini kau pemalas. Hahahaha.




Tapi kan bila malam dia ajak aku temankan dia pi check electrical man pasang lampu, dalam pada hot-hot tu aku teman jugak. Mithali rupanya aku ni, baru aku tau. Muahahahahah.

Tapi dia suruh aku duduk je kat tepi, biar dia yang kemas.
Eh, saper pulak yang nak tolong kemassss.
Kemas la kau sensorang, aku nak baca buku cerita ni.

Tapi tengok la laki aku ni.
Orang tu belum siap lagi buat keje, wayar bersepah-sepah lagi tapi dia nak menyapu time-time tu jugak. Orang tu pun stress cepat-cepat dia siapkan semua. Sampai kul 10.30 malam aku kat situ, punyala dorang taknak datang esok sambung. Ngeri kot tengok tuan rumah.



Ni la dia..adik kesayangan aku. Di harijadiku, aku di jubokannya.
posted by aveo757 @ 12:08 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER