walk on wings, tread in air: Hot sangat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hot sangat
2009-08-20



Kenapa ada orang yang tak paham dengan phrase 'Cinta Tak Boleh Dipaksa'?

Kenapa mesti nak paksa orang suka kat kau walaupun kau sendiri tau yang kalau dia layan kau pun, dia hanya pretending and kau yang akhirnya syok sendiri.

Why??

Bila dia beria-ia nak kat kau dulu, kau ye ye je reject.
Konon nak buat jual mahal padahal kau pun nak jugak tapi biarlah dia kejar-kejar kau kan, baru thrill sket.
Kau cakap, 'Let's be fren je laaa...'

Bila orang tu dah nak anggap kau friend, ko pulak gedik pi kejar dia balik.
Kau tunggu dia online siang malam. Bila dia tak online ko merajuk (eh apehalll????), kau tinggalkan offline messages konon kau care padahal kau bengang dia dah tak kejar kau lagi. And kau wonder siapa pulak yang dia kejar skarang. Maka kuarlah ayat-ayat cibai seperti

'Hi, lama tak online? Kenapa? Ye laaa, orang tu dah jumpa awek lain skaranggggg'.

So apesal kalau dia dah jumpa awek lain?
Bukan kau ke yang taknak kat dia (lah sangattttt).

Pastu hari-hari kau tunggu dia call. Bila dia dia tak call, ko sms bertubi-tubi.
Bila dia wat dek ngan sms kau, kau tulis pulak entry kat FB, kat blog, yang si dia tu kaki flirt, kaki meraba, kaki mengayat. Padahal masa dia mengayat kau kemain lagi ko menggeletis suka. Bila dia stop stalk kau, masa tu la kau nak kata dia mempermainkan perasaan kau la, habis madu sepah dibuang la, eh pundekkkk.

Come on la, lain kali kalau nak, cakap la nakkk.
Jangan la main-mainkan perasaan orang, apa kau ingat orang tu takde keje lain ke nak kejar kau macamkan kau tu hot sangat.

Andddddd....kalau dah tau orang tu taknak kat kau dah, tolong la faham.
Cinta tu bukan boleh dipaksa-paksa.
Kau boleh try, tapi kau tak boleh force.
Bila tak boleh, jangan la salahkan orang tu ambik kesempatan kat kau, buat entry

'manusia ni kat blog/FB cam baik, padahal kat luar macam setan'.

Orang tu punya setan kau cerita kat blog, yang kau punya setan kau taknak cerita pulak. Please la eh, tolong jangan buat orang macam tu. Kalau dia taknak kat kau, move on je la. Memang la benda tu sangat menyakitkan hati, aku pun penah rasa bukan tak penah. Jangan disebabkan kau rasa tak penah orang buat dek ngan kau (hot sangat la katakan), so when this guy buat tak layan, kau bengang lantas buat entry yang kurang cerdik. Kau kena ingat, bukan kau je yang hot, orang lain pun hot jugak. Bukan kau je ada taste, orang lain pun ada taste jugak.

So, please eh?
Aku malas nak maki kaw-kaw hari ni, prektis nak puasa lusa.

posted by aveo757 @ 11:25 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER