walk on wings, tread in air: Eh bosannya blogging <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Eh bosannya blogging
2009-08-12



Skang ni aku nak mengamalkan tebiat baru iaitu, kalau aku rasa malas nak update, aku privatekan blog je, boleh?

Ok, first thing first.

Penang.

Aku gerak to Penang last Thursday kul 7 pagi from Subang, sebab line pun clear so aku bawak 120 je dah la. Singgah Ipoh around 9am gi breakfast dulu ngan member.

Lepas tu straight to Penang.
The weather sangat la best untuk tido saje di hotel, hujan sepanjang hari dari Subang sampai ke Penang. Disebabkan aku telah mempuasakan diri before gi Penang sebab konon nak look good depan customer macamkan customer tu nak suruh aku bebogel depan dia, so kat Penang aku mentekedarah tak ingat kejap-kejap kang aku mencekik. Dah atas katil pun mengunyah snack lagi.

Sabtu, sampai rumah En Wan hayak aku ke hulu hilir settlekan pasal rumah sampai aku tetido dalam keta tapi bila dia benti kat drive thru McD elok je mata aku celik.

Jangan tak tau, baju raya dua ekor belalai kat rumah ni dah settle Ahad lepas okkk. Siap ngan kasut semua. Mentang-mentang la tahun ni raya kat kampung dia, sakan preparation, beria-ia nak beraya, puasa tahun lepas ada sehari lagi lom ganti bang oi.

Aku takde mood nak beraya tahun ni sebab membayangkan kalau pepek aku berjalan lancar, hari pertama Ramadhan tu jugak la dia nak period. So boleh bayangkan betapa aku marathon ganti pose sok. Letihhhhh. Tapi mungkin itu satu hikmah jugak untuk orang yang banyak buat dosa macam aku ni, kena banyak-banyak ganti pose so boleh dapat pahala puasa sunat sekali. Sebab kalau nak tunggu aku sesaje nak pose sunat memang haram la...huahuahuahuah.

Actually aku memang stress sebab lepas ni aku akan conduct the business alone, sebab partner aku teman husband dia buat masters kat UK lagi 2 minggu, so aku je la yang run the business. Selama ni, aku tak ambik tau lansung pasal payment, bills, delivery, order, bla bla bla sebab pertamanya aku tak suka buat paperwork yang melibatkan pengiraan sebab mata aku boleh buta hadap nombor-nombor ni semua. Lain la kalau nombor-nombor tu ditransformkan ke dalam bentuk kepingan-kepingan note seratus hengget, baru la aku tak berapa bodoh.

Sedih la pulak bila partner takde, padahal selama ni pun kadang-kadang je jumpa sebab masing-masing sibuk ngan role masing-masing. Like Isnin dia tak masuk opis, aku masuk. Semalam aku on the road, dia pulak kat opis. Ni aku kat opis, dia takde pulak. Memang kebanyakkan masa discuss kat email or phone. Sepatutnya takde la rasa apa sangat bila dia nak pi UK, but menyedari that dia jauh, buat aku rasa tak selesa.
Tu belum lagi En Wan yang bakal dihantar pi Japan 12 months lepas ni, arghhhhhhhhhhhh sengal pantat aku setahun.

Mungkin boleh start carik toy boy skarang.

posted by aveo757 @ 9:55 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER