walk on wings, tread in air: Penat la okkk. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Penat la okkk.
2009-07-09
Too much on my plate.
Sebab tu aku adelah malas nak update blog.
Tapi tak malas pulak ngadap YouTube sampai pagi archive video MJ.
Memang sangat sesuatu aku ni.

Lately ni memang aku penat and sangat-sangat stress dengan keje.
Next week to Perak again, series letih jalan jauh.
Mula la aku mintak yang bukan-bukan kalau tengah stress, time ni la aku nak carik drebar segala.

Apesal la hari-hari kena keje?

Hari ni dengan semangatnya aku nak masuk opis sebab semalam tak masuk dek sebab letih ngadap MJ Memorial santak kul 4 pagi, so hari ni aku berkobar nak masuk opis.
Dah siap-siap semua masuk keta gabra carik purse.
Baru teringat purse dalam dashboard keta En Wan.
And En Wan ada meeting takleh kuar walaupun ke car park. Sumpah meluat aku ngan statement kebizian tahap dewa dia ni.

So aku salin baju, dan.....


...membuat teh O sambil buat keje tapi kalau ko close up gamba ni nampak la aku tengah layan FB sebenarnya.



...sambil ngadap Ellen yang sudahnya aku tak tau apa cerita si Ellen ni. Kata bizi buat keje kan.


Rumah aku skang dah macam tongkang Indon pecah lapan.

Sejak aku let go meja makan ruang rumah jadik lagi luas dan lagi banyak la En Wan park kan barang-barang untuk rumah baru. Sementara nak tunggu bulan depan aku rasa kena alihkan pulak meja makan dapur tu sebab konfem semak ngan barang. Kali ni aku ngan En Wan buat keje gila, asal nampak barang terus order pastu barang sampai tak tau mana nak letak sebab rumah aku ada lagi sebulan kot baru siap.
Tak kisah la, janji malam nak bersahur tu aku dah ada kat rumah baru.


..meja sudah hilang.
Ingatkan boleh la aku main galah panjang kat sini, tapi misi gagal. En Wan dah kumpulkan kipas-kipas ngan lampu kat tengah-tengah hall.
Sumpah dah macam warehouse.
Skang aku tengah berkira-kira nak suruh kedai-kedai ni hold dulu barang yang aku order sebab aku tak larat nak tengok Redza buat terjun tiruk dari atas kotak.


Semalam En Wan hayak aku gi "tengok-tengok barang".
Tapi aku paham sangat dia nyer "tengok-tengok barang".
Konfem barang yang dia tengok tu ada lam boot keta pastu.


dia ni memang fussy gila. Nak pilih mentol untuk jamban pun makan 2 jam.


aku suka mamat tukang buat curtain aku ni.
Kalau aku jalan ngan dia, konfem orang kata aku tomboi walaupun aku pakai kebaya.


Percaya atau tak, curtain pun En Wan yang decide okkkkk.
Aku tak tau apa motif aku ikut.


Nak sangat tengok Redza kan? Ambik nihhhhh.
Ni la keje dia, asal bapak dia balik keje, bukak baju je dia ambik peluang sarung kat dia pulak.
Pastu menari hip hop.

Oh ye.
Gamba pandangan belakang aje.
Sebab anak aku tetiba jadik ekslusif ala-ala anak Michael Jackson.
Muka takleh tunjuk.

Semalam tengah-tengah layan berita sambil bacaarticle apa ntah, article tu kata semakin kita tua, ada perubahan pada badan.

Badan lagi tambah kembang, perut lagi buncit, kulit akan jadik makin gelap.

Makin gelappppppppppppp???
Oh nooo!!

"Bang, camne ni? Article ni cakap lagi kita tua, kulit kita jadik lagi gelap. Di dah sedia gelap ni, esok tua lagi gelap. Takpe ke bang?"

En Wan tengah baca paper masa tu.
Dia toleh kat aku, then senyum..

Hati aku dah rasa mesti dia tak kisah kan. Sayang punya pasal.

Tapi dia reply "Maikel Jeksen dah tua makin putih??"





Apa kau ingat kelakar sangat ke statement kau nih?
Tau tak aku tengah berkabung.
Aku stalait kanggggg.













Sejak bila pulak aku macam Fasha Sandha niiiii.



Best eh jadik celebriti?
Ada je orang comparekan muka dia ngan rakyat kebanyakkan cam kita-kita ni.
Eh, muka awak macam Jennifer Garner la.
Eh, muka you sumpah macam Kajol.


Ada tak orang cakap kat Kajol 'Eh, muka you macam Green Apple la'.

Ada???


Berangan.
posted by aveo757 @ 10:02 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER