walk on wings, tread in air: Hey there...was just wondering hows the line? Coz my net feels slow.. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hey there...was just wondering hows the line? Coz my net feels slow..
2009-06-02
Inilah pickup line yang paling best aku pernah jumpa setakat ni.
Macam real je orang tu nak check if the line was ok, kan?

Tengah-tengah aku melepak kat Starbucks (aku pun tak faham apesal aku boleh melepak kat tempat busuk ni layan YM sorang-sorang) sambil chatting tadi, ada la this one guy duduk kat meja depan tengah chatting gak kot sebab aku nampak dia senyum-senyum je depan laptop.

After a while dia datang kat meja aku "Hey there...was just wondering hows the line? Coz my net feels slow.."

Aku yang blur ni pun ye ye je check wireless connection aku, 'Eh, mine is working fine"

'Really? Am not sure why the connection is slow".

"Could it due to IP conflict? Have you checked the IP?"

Wahhh, tu diaaaaa orang buta IT bagi suggestion.
Padahal aku tak sure if suggestion aku tu masuk akal ke tak.
Belasah je la.

" I did, but dont know...nothing seems to be changing" (then smile)

Pastu line seterusnya adelah "My name is Azlan. (cehh, melayu rupanya. Apesal yang ko nak speaking ngan aku ni? Aku ni ada rupa keling ke?) Waiting for anyone? Maybe I can join you?"



Ohhhhhhhhhhh.

Baru aku ter dingggggg kat kepala otak.
Apesal aku leh lembab sangat tak tangkap line dia ni?

Tadi punya la dia tersengih-sengih depan laptop which aku rasa dia tengah chatting and suddenly line ko went slow?????

And apa kaitan kah line ko slow dengan ko nak alih meja dok ngan aku??????

Apesal ko tak direct je pi kat aku and cakap 'Hello dear, nak tengok kote I tak?'

Kan ke senangggggggggggggggggg.







Aku sangat-sangat jaranggggg allow strangers berbual dengan aku let alone dok semeja nak ngadap muka ko sampai aku abis minum air.

But tadi aku rasa open to a new frendship walaupun hati aku agak gabra jugak sebab macam nak jual kote je cara dia kan?? Tapi aku ajak dia dok sekali and berbual. Maybe sebab aku dah biasa jumpa customer, new people everyday so setakat budak ni takde hal la. Lagipun takkan dia nak rogol aku kat tengah-tengah dunia ni.

Suprisingly aku leh ngam pulak ngan budak ni.

Betul cakap orang, tak rugi ada ramai kawan, walaupun just cakap-cakap kosong tapi kita tak perasan ada ilmu yang disampaikan. Walaupun mungkin ilmu tu tak berapa nak ilmiah, but at least ada something yang kita gain. Dan sometimes borak simple-simple macam ni boleh melegakan ketegangan. Tapi pada mereka yang betul-betul nak jual kote, borak-borak kosong sebegini mungkin akan menambahkan ketegangan.
Itu ko punya pasal.
Sendiri adjust.

Tetiba tadi aku teringat, status FB aku semalam was 'I am dreaming of far-off places and new people to come into my life'.




**smile**











posted by aveo757 @ 8:52 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER